Chocolade whoopies met pinda’s

Chocolade whoopies met pinda’s
Chocolade & pindakaas, altijd een winnende combinatie. Of zeg maar gerust, een (culinaire liefdes-) match made in heaven. Deze twee ingrediënten smaken gewoon fantastisch samen. En het was dan eigenlijk ook gewoon een kwestie van tijd voordat het recept voor deze chocolade whoopies met pinda’s op mijn blog zou verschijnen. 

Een zoete, luchtige en overheerlijke pindakaasvulling ingeklemd tussen twee zachte chocolade cake-achtige koekhelften met krokante stukjes pinda. Zout en zoet, mmmm. Ik denk dat je bij de eerste hap die je neemt meteen ‘whoopie!’ gaat schreeuwen, zo lekker. En ja, het happen in deze whoopies kan een beetje rommelig verlopen, maar wie wil er nu niet een lekkernij eten waar je letterlijk & figuurlijk je vingers bij aflikt? 


Ingrediënten
  • 100 g pinda’s
  • 225 g bloem
  • 90 g cacao poeder
  • 7 g bakpoeder
  • 140 g boter
  • 200 g donkerbruine basterdsuiker
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 ½ tl vanille extract
  • 240 ml chocolademelk (of Baileys Chocolate Luxe)
  • 80 g poedersuiker
  • 140 g pindakaas zonder stukjes
  • 50 ml slagroom
Extra nodig
Bakplaten, bakpapier, spuitzak, spuitmondje
Tijd (ongeveer)
45 minuten bereiding, 10 minuten oven, 30 minuten wachten


  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de bakplaten met bakpapier. 
  • Hak 100 g pinda’s grof. Zet apart.
  • Zeef 225 g bloem, 90 g cacaopoeder en 7 g bakpoeder boven een kom. Zet apart.
  • Klop 100 g boter met 200 g donkerbruine basterdsuiker romig. 
  • Voeg één ei en 1 tl vanille-extract toe en klop een paar minuten goed door tot je een homogeen mengsel gekregen hebt. 
  • Voeg een deel van het bloemmengsel bij het botermengsel. Klop dit kort door, totdat je geen bloemresten meer ziet.
  • Voeg vervolgens een deel van de chocolademelk toe en klop dit goed door totdat je een glad beslag hebt. 
  • Herhaal de vorige twee stappen tot het bloemmengsel en de melk op zijn en je een glad beslag gekregen hebt.
  • Schep met een lepel kleine hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt het beslag ook in een spuitzak doen en hoopjes spuiten. Laat tussen de hoopjes beslag genoeg ruimte vrij, want ze vloeien iets uit tijdens het bakken.
  • Druk wat grofgehakte pinda’s in ieder hoopje beslag.
  • Bak de whoopies in ca. 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar. 
  • Laat de whoopies een paar minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een taartrooster om verder af te koelen. 
  • Doe 80 g poedersuiker, 140 g pindakaas, 40 g boter en ½ tl vanille-extract in een kom. Klop dit mengsel 6 minuten tot het licht en luchtig is. 
  • Voeg 50 ml slagroom toe en klop nog eens 2 minuten goed door. 
  • Smeer of spuit de pindakaasvulling op de helft van de whoopies en druk er de andere helft tegenaan. 
  • Serveer. 


Reacties