Chocolade bananenbrood
Chocolade, heeft het een introductie nodig? Ik denk het niet. Maar voor het geval je het nog niet wist, er is geen betere vriend dan chocolade en chocolade maakt echt alles beter, of zoals vaak gezegd wordt: The answer is chocolate. Als ik een vervelende dag achter de rug heb lijkt het wel alsof een reep chocolade mijn leven meteen een beetje beter maakt.
Maar chocolade is natuurlijk niet alleen fijn als je een rotdag hebt gehad, het maakt ook mooie dagen een beetje mooier, en het maakt veel baksels net even wat lekkerder. Neem nu het bananenbrood. Verrukkelijk in al zijn eenvoud, maar toen ik dit chocolade bananenbrood probeerde vroeg ik mezelf toch af waarom ik dit niet veel eerder gemaakt had. Wat een verwennerij!
Maar chocolade is natuurlijk niet alleen fijn als je een rotdag hebt gehad, het maakt ook mooie dagen een beetje mooier, en het maakt veel baksels net even wat lekkerder. Neem nu het bananenbrood. Verrukkelijk in al zijn eenvoud, maar toen ik dit chocolade bananenbrood probeerde vroeg ik mezelf toch af waarom ik dit niet veel eerder gemaakt had. Wat een verwennerij!
Het brood is fantastisch rijk van smaak, lekker zoet, het is heel makkelijk te maken, je kunt er heerlijk mee variëren (meng bijvoorbeeld eens wat noten door het beslag), het is een perfecte traktatie voor bij de koffie of thee, of eet het bij het ontbijt of de lunch of hap het weg als snelle snack. Ik kan eigenlijk geen reden bedenken waarom je niet zo nu en dan dit bananenbrood zou bakken.
Tip: gebruik echt hele rijpe bananen, je brood wordt dan veel zoeter & rijker van smaak (en daarnaast zijn overrijpe bananen natuurlijk veel makkelijker te prakken).
Ingrediënten
- 150 g Verkade pure chocolade
- 150 g boter
- 250 g hele rijpe bananen
- 2 eieren
- 150 g bruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 50 g cacaopoeder
Extra nodig
Cakevorm van ca. 26 x 11 x 7,5 cm, bakpapier, zeef, spatel
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 60 minuten oven, 90 minuten wachten
- Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier.
- Smelt de boter. Hak de Verkade pure chocolade grof. Prak de bananen met een vork. Zet apart.
- Klop de eieren en de basterdsuiker 5 minuten in een kom tot een luchtig mengsel.
- Klop er het vanille-extract en de bananenpuree door.
- Zeef de bloem, het zout en het cacaopoeder boven de kom. Klop kort tot alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
- Voeg de gesmolten boter toe en klop tot alles goed is vermengd.
- Spatel de grofgehakte Verkade pure chocolade door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het bananenbrood ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven tot het stevig aanvoelt en een in het midden erin gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat het bananenbrood kort in de vorm afkoelen en zet het daarna op een rooster om verder af te koelen.
Comments
Post a Comment