Chocolade bananenbrood met pindakaas
Ja, ik beken, ik ben dol op bananenbrood. De structuur, de smaak, de eenvoud… ik krijg er geen genoeg van. Elke hap is pure verwennerij. In het verleden heb ik al een aantal maal een recept voor deze verrukkelijke lekkernij geplaatst, maar aangezien je nooit genoeg bananenbrood recepten kunt hebben, volgt er vandaag weer een. Een recept waarbij de ingrediënten een heuse (culinaire) liefdesdriehoek vormen. Pindakaas met banaan: verrukkelijk. Banaan met chocolade: fantastisch. Chocolade met pindakaas: een match made in heaven.
Het resultaat is tussendoortje om je vingers bij af te likken. Het “brood” is fantastisch rijk van smaak (het zoute van de pindakaas combineert echt heel goed met het zoet van de bananen en de chocolade), is heerlijk smeuïg en heel mooi om naar te kijken… Ja, dit is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het oog wil soms ook wat. Laat de bananen vanaf vandaag dus maar lekker doorrijpen in de fruitschaal, je krijgt er later deze week iets fantastisch voor terug.
Het resultaat is tussendoortje om je vingers bij af te likken. Het “brood” is fantastisch rijk van smaak (het zoute van de pindakaas combineert echt heel goed met het zoet van de bananen en de chocolade), is heerlijk smeuïg en heel mooi om naar te kijken… Ja, dit is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het oog wil soms ook wat. Laat de bananen vanaf vandaag dus maar lekker doorrijpen in de fruitschaal, je krijgt er later deze week iets fantastisch voor terug.
Ingrediënten
- 150 g bloem
- 60 g cacaopoeder
- 85 g pindakaas + extra
- 185 g kristalsuiker
- 1 tl zuiveringszout
- ¾ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 255 g geprakte overrijpe banaan
- 145 g zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- plakjes banaan
Extra nodig
Cakevorm van 25 ½ x 11 cm, bakpapier
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, 45-50 minuten oven, 30 minuten wachten
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Smelt 85 g pindakaas in de magnetron.
- Roer in een kom de gesmolten pindakaas, de suiker, de geprakte banaan, de zonnebloemolie, het vanille-extract en de eieren door elkaar.
- Zeef het cacaopoeder, het bakpoeder, het zuiveringszout en het zout boven het mengsel en roer deze ingrediënten erdoor.
- Zeef de bloem boven het beslag en spatel dit erdoor.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Leg een aantal dunne plakjes banaan dakpansgewijs (elkaar overlappend) op het beslag in 1 rechte lijn.
- Bak het bananenbrood ongeveer 45-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat het bananenbrood 30 minuten afkoelen op een rooster.
- Smelt wat pindakaas in de magnetron en besprenkel er het bananenbrood mee. Of smeer op elke plak bananenbrood wat pindakaas.
- Serveer.
Bron recept: gebaseerd op een recept van het blog Broma Bakery.
Reacties
Een reactie posten