Chocolade-mascarpone koekjes met frambozen

Chocolade-mascarpone koekjes met frambozen
Er zijn maar weinig dingen die mij meer plezier en voldoening geven dan de aanblik van een goed gevuld koekblik met, uiteraard, zelfgemaakte koekjes. En wanneer dit chocoladekoekjes zijn, is het feestje helemaal compleet. Chocolade is voor mij namelijk echt comfort food in optima forma, het maakt ieder verwenmoment compleet en zal altijd een (glim)lach op mijn gezicht toveren. 

Het eten van deze chocolade-mascarpone koekjes met frambozen betekende voor mij dan ook genieten met een grote G, want met elke hap proef ik chocolade en mijn meest favoriete zomerfruit. Onder het witte & romige chocolade-mascarpone laagje gaan fluweelzachte rozerode frambozen schuil die liggen op een zacht en donker chocoladekoekje. Deze combinatie van smaken en texturen is echt hemels lekker. Als er een koekjeswalhalla is, dan zijn ze daar te vinden in de eregalerij. 

Om de koekjes lang lekker te houden, bewaar je ze in een goed afgesloten doos in de koelkast, maar waarschijnlijk zijn ze al op voordat je ze hierin kunt plaatsen. 


Ingrediënten
  • 220 g bloem
  • 95 g cacaopoeder
  • ½ tl zuiveringszout
  • ½ tl zout
  • 115 g boter
  • 150 g (fijne) kristalsuiker
  • 1 ei
  • 120 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g mascarpone
  • 250 g witte chocoladepasta
  • verse frambozen
Extra nodig
2 bakplaten, bakpapier
Tijd (ongeveer)
40 minuten bereiding, 10 minuten oven, 60 minuten wachten


  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Zeef de bloem, het cacaopoeder, het zuiveringszout en het zout boven een kom. Meng deze ingrediënten met een garde door elkaar. 
  • Doe de boter en de kristalsuiker in een andere kom en mix deze ingrediënten licht en luchtig. 
  • Mix er vervolgens het ei, de melk en het vanille-extract doorheen. 
  • Voeg in delen het bloem-mengsel toe, tot alles goed gemengd is. 
  • Verdeel het deeg in 30 (min of meer) gelijke stukken en rol elk stukje deeg tot een balletje.
  • Leg de balletjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaten (met ongeveer 4 centimeter tussen elk balletje) en druk de balletjes een beetje plat met de achterkant van een lepel.
  • Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  • Druk meteen een verse framboos, met de open kant naar beneden, in het midden van elk koekje. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. 
  • Spatel ondertussen de mascarpone en de chocoladepasta door elkaar. Plaats tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Smeer het mascarpone-mengsel over de afgekoelde koekjes, zodat de frambozen helemaal bedekt zijn.
  • Serveer.


Reacties