Kruimeltaartjes met fruit
Nog heel even wachten en het seizoen van al dat heerlijke zomerfruit breekt weer aan. Ja, veel fruit kun je nu al kopen, maar de aardbeien smaken nog nét niet zomers genoeg, en vaak hangt er nog een pittig prijskaartje aan bijvoorbeeld een bakje frambozen. En hoewel vers fruit uit het seizoen natuurlijk het allerlekkerst is, ben ik niet te beroerd om me aan de tijd van het jaar aan te passen en gewoon een blik met fruit open te trekken.
Voor het maken van deze kruimeltaartjes werd het een mix van beide, de frambozen en blauwe bessen haalde ik gewoon bij de groenteboer, de perziken en kersen komen uit blik en glazen pot. En voor de smaak maakte het niet uit, ze zijn allemaal even verrukkelijk. De kleine kruimeltaartjes hebben een bodem en krokante topping van kruimeldeeg, met daartussen een zachte & frisse fruitvulling verstopt. Elke hap van deze vrolijke bakseltjes laat je dromen van de zomer.
Ingrediënten
6 taartvormpjes van 10 centimeter doorsnee met losse bodem, grove rasp
Tijd (ongeveer)
> 30 minuten bereiding, 25-30 minuten oven, 30 minuten wachten
Voor het maken van deze kruimeltaartjes werd het een mix van beide, de frambozen en blauwe bessen haalde ik gewoon bij de groenteboer, de perziken en kersen komen uit blik en glazen pot. En voor de smaak maakte het niet uit, ze zijn allemaal even verrukkelijk. De kleine kruimeltaartjes hebben een bodem en krokante topping van kruimeldeeg, met daartussen een zachte & frisse fruitvulling verstopt. Elke hap van deze vrolijke bakseltjes laat je dromen van de zomer.
Ingrediënten
- 215 g kristalsuiker
- 150 g boter + extra om in te vetten
- 225 g bloem
- zout
- 6 tl custardpoeder
- 10 g vanillesuiker
- fruit (vers of uit blik) naar keuze
6 taartvormpjes van 10 centimeter doorsnee met losse bodem, grove rasp
Tijd (ongeveer)
> 30 minuten bereiding, 25-30 minuten oven, 30 minuten wachten
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes in met wat boter.
- Doe 150 kristalsuiker samen met 150 g bloem en een snufje zout in een kom. Roer deze ingrediënten door elkaar met een garde.
- Rasp 100 g boter boven het mengsel.
- Kneed met één hand een kruimelig deeg van de ingrediënten in de kom.
- Druk het deeg uit op de bodems en tegen de randen van de taartvormpjes.
- Strooi over elk taartbodempje een theelepel custardpoeder uit.
- Beleg de taartbodempjes met fruit naar keuze.
- Doe 65 g kristalsuiker, 10 g vanillesuiker, 75 g bloem en een snufje zout in een kom. Roer deze ingrediënten door elkaar met een garde.
- Rasp 50 g boter boven het mengsel.
- Kneed een kruimelig deeg van de ingrediënten in de kom.
- Verkruimel het deeg vervolgens verder boven het fruit.
- Bak de taartjes in het midden van de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de kruimeltaartjes in de vormpjes afkoelen.
- Verwijder de vormpjes en bestrooi de taartjes voor het serveren eventueel met poedersuiker. Ook lekker met een toef slagroom.
Comments
Post a Comment