Witte wijncrème taartjes met frambozen
♫ It’s beginning to look a lot like Christmas ♫
Een tijdje geleden leek het allemaal nog zo ver weg, maar nu zijn we nog maar vier nachtjes slapen verwijderd van Kerstmis. En hoewel de kerstboom staat, de kaarten zijn verstuurd, het huis is versierd en mijn kerstjurk klaar hangt, staat mijn hoofd er op het moment nog helemaal niet naar. Ik ben gewoon nog niet helemaal in de kerststemming.
Wat mij gelukkig wel al in een vrolijke stemming brengt, zijn de gedachten aan al die feestelijke lekkernijen die hun opwachting gaan maken bij deze feestelijke gelegenheid. Nu heb ik, om elke vorm van kerststress te vermijden, enige tijd geleden al bedacht waarmee ik mijn familie ga verblijden, maar ik kan mezelf voorstellen dat je door alle kerstbomen het bos niet meer ziet en nog steeds op zoek bent naar inspiratie.
In dat geval heb ik bij deze nog een laatste kerst-tip voor jou: witte wijncrème taartjes met frambozen. Deze feestelijke en bovenal verrukkelijke taartjes zullen gegarandeerd voor een feestje op tafel zorgen.
Ingrediënten
- 300 g Verkade Digestive Melk koekjes
- 105 g boter
- 4 blaadjes witte gelatine
- 2 eieren, gesplitst
- 120 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 el witte wijn
- 1 el citroensap
- 40 g Verkade witte chocolade
- 250 g diepvries frambozen
- verse frambozen, voor de garnering
Extra nodig
6 gekartelde taartvormpjes met losse bodem met een doorsnede van ca. 10 cm, foodprocessor, staafmixer
Tijd (ongeveer)
> 60 minuten bereiding, 90 minuten wachten
- Maal de Verkade Digestive Melk koekjes fijn in een foodprocessor.
- Smelt 105 g boter in een steelpan en voeg de koekkruimels eraan toe. Roer goed door elkaar.
- Verdeel het kruimelmengsel over de taartvormpjes. Druk met je vingers de kruimels stevig aan op de bodems en tegen de randen van de vormpjes.
- Plaats 30 minuten in de koelkast.
- Week 4 blaadjes witte gelatine in ruim koud water.
- Klop met een garde in een hittebestendige kom 2 eidooiers met 30 g fijne kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een dikke en romige crème.
- Roer er 8 eetlepels witte wijn en 1 eetlepel citroensap door.
- Verwarm dit al roerende au bain-marie tot een gebonden en schuimige crème, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de crème.
- Haal de kom van de pan en zet deze in een bak koud water. Laat de wijncrème, terwijl je er af en toe rustig doorheen roert, afkoelen.
- Klop ondertussen in een schone en vetvrije kom 2 eiwitten met 60 g fijne kristalsuiker stijf. Klop in een andere kom 250 ml slagroom met 30 g fijne kristalsuiker lobbig.
- Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de slagroom luchtig door de afgekoelde wijncrème.
- Haal de taartbodempjes uit de koelkast en schep de wijncrème royaal op de taartbodempjes. Strijk glad. Je zal een beetje crème overhouden.
- Plaats 60 minuten in de koelkast.
- Pureer de diepvries frambozen tot een saus.
- Besprenkel de taartjes voor het serveren royaal met de frambozensaus. Versier de taartjes met verse frambozen en rasp er wat Verkade witte chocolade over.
- Serveer.
Comments
Post a Comment