Witte chocolade kokos panna cotta met mango
Het weer van de afgelopen week doet anders vermoeden, maar het is toch echt zomer. Sterker nog, het is hoogzomer. Gelukkig weerhoudt een beetje regen mij er niet van dit seizoen te vieren met zomerse lekkernijen.
Dus met de zomer in mijn bol besloot ik deze witte chocolade kokos panna cotta met mango te maken. Een elegant ogend en exotisch dessert waarmee je de zon in huis haalt. Verkade heeft sinds kort witte chocolade met kokos in het assortiment en dit is echt de perfecte chocolade voor deze panna cotta, want kokos en mango zijn een match made in (tropical) heaven.
Het resultaat is een heerlijk romig, fris en zoet dessert. De blokjes verse mango zijn een lekkere toevoeging en ik heb er ook nog wat kokoschips bij geserveerd voor een aangename bite.
Het maakt deze panna cotta tot een heerlijke afsluiter van een geslaagd diner op een warme (of misschien iets minder warme) zomeravond.
Tip: als er geen kleine smulpapen mee-eten, is het ook lekker om een scheutje Malibu (of andere kokoslikeur) toe te voegen.
Dus met de zomer in mijn bol besloot ik deze witte chocolade kokos panna cotta met mango te maken. Een elegant ogend en exotisch dessert waarmee je de zon in huis haalt. Verkade heeft sinds kort witte chocolade met kokos in het assortiment en dit is echt de perfecte chocolade voor deze panna cotta, want kokos en mango zijn een match made in (tropical) heaven.
Het resultaat is een heerlijk romig, fris en zoet dessert. De blokjes verse mango zijn een lekkere toevoeging en ik heb er ook nog wat kokoschips bij geserveerd voor een aangename bite.
Het maakt deze panna cotta tot een heerlijke afsluiter van een geslaagd diner op een warme (of misschien iets minder warme) zomeravond.
Tip: als er geen kleine smulpapen mee-eten, is het ook lekker om een scheutje Malibu (of andere kokoslikeur) toe te voegen.
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 150 g Verkade kokos crunch witte chocolade
- 3 ½ blaadje gelatine
- 100 g mangopuree
Extra nodig
4 glaasjes met minstens 150 ml inhoud, steelpan, spatel, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, minstens 5 uur wachten
- Week 2 ½ blaadje gelatine in ruim koud water.
- Hak de Verkade kokos crunch witte chocolade grof.
- Verwarm de kokosmelk in een steelpan en meng hier de chocolade doorheen.
- Blijf, op laag vuur, roeren tot je een glad en heet mengsel hebt. Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door de warme kokosmelk. Blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgelost.
- Giet het mengsel in de glaasjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Plaats de glaasjes afgedekt in de koelkast en laat de panna cotta minimaal 4 uur opstijven.
- Week 1 blaadje gelatine in ruim koud water.
- Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
- Spatel de gesmolten gelatine door de mangopuree.
- Verdeel de mangopuree over de panna cotta in de glaasjes.
- Plaats de glaasjes nog minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Serveer de panna cotta koud, eventueel met blokjes verse mango en wat kokoschips.
Reacties
Een reactie posten