Chocolate chip cookies in een potje
Het onstuimige weer van de afgelopen dagen liegt er niet om: het is herfst. De wind en wisselvalligheid die hiermee gepaard gaan zijn niet altijd even prettig, maar voor nu vind ik het heerlijk. En laten we niet vergeten dat de herfst een seizoen is met ook hele aangename kanten. Zo kun je lekker een frisse neus gaan halen in de kleurrijke natuur, met je warme wollen trui (en dito sokken) gezellige avondjes (al binch watchend) op de bank doorbrengen en je huis vullen met de verrukkelijke warme geuren van stoofpotjes en ander comfort food. Heerlijk.
En een ideale lekkernij voor zo’n avondje op de bank zijn deze chocolate chip cookies in een potje. Super simpel om te maken en je kunt ze heel makkelijk al op voorhand bereiden, zodat je ze ’s avonds alleen nog maar hoeft af te bakken. En na het bakken hoef je maar heel even te wachten voordat je in het potje mag duiken, onmiddellijke bevrediging gegarandeerd. Het is echt heerlijk om met je lepel een cookie uit het potje te mogen scheppen, en elke hap is onweerstaanbaar lekker. De cookies hebben een heerlijk knapperige buitenkant en zijn ontzettend zacht & smeuïg van binnen. En wanneer je er een bolletje vanille-ijs op serveert, kan het genieten met een grote G beginnen.
Ingrediënten
- 150 g bloem
- ½ tl zout
- ½ tl zuiveringszout
- snufje bakpoeder
- 110 g boter, zacht
- 85 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei (L)
- ca. 170 g pure chocoladechips (of pure chocolade fijn gehakt)
Extra nodig
6 ramequins met een inhoud van ca. 1,5 dl
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, 15-18 minuten oven, 70 minuten wachten
- Doe de bloem, het zout, het zuiveringszout en een snufje bakpoeder in een kom. Meng door elkaar met een garde.
- Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een licht en romig mengsel.
- Klop er vervolgens het vanille-extract en het ei door.
- Spatel het bloemmengsel door het botermengsel.
- Spatel ten slotte de chocoladechips erdoor.
- Verdeel het deeg over de 6 ramequins. Verdeel het goed over de bodem van de schaaltjes en strijk de bovenkant glad.
- Dek af met huishoudfolie en plaats (minstens) 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de ramequins uit de koelkast, verwijder de folie en plaats ze op een bakplaat.
- Bak ze ongeveer 15-18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de randen van de cookies goudbruin zijn.
- Laat de cookies ca. 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
- Serveer er een bolletje ijs, slagroom of crème fraîche bij.
Bron recept: Simply Nigella, Nigella Lawson
Comments
Post a Comment