Chocolate chip sandwich cookies met pindakaas
Meestal kan ik aan de snelheid waarmee de bodem van mijn koektrommel bereikt is zien hoe lekker mijn proefpanel een koekje vindt smaken. En als je deze chocolate chip sandwich cookies met pindakaas langs deze meetlat legt, dan kun je wel zeggen dat ze een grote hit waren. Wat ik zelf niet echt verwonderlijk vond, want chocolade & pindakaas in een koekje is een match made in heaven.
De chocolate chip cookies zijn heerlijk krokant van buiten, zacht en taaiig van binnen en ze omhullen een rijke, zoete en heerlijk luchtige pindakaasvulling, waar je tanden bij elke hap in wegzakken. Natuurlijk smaken de koekjes ook zonder de pindakaasvulling geweldig, maar de combinatie is echt fantastisch. Ik moet toegeven dat het eten een beetje rommelig kan verlopen, maar wie wil er nu niet een koekje eten waar je letterlijk & figuurlijk je vingers bij aflikt.
Ingrediënten
Met bakpapier beklede bakplaten, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
40 minuten bereiding, ca. 14 minuten oven, 3 uur wachten
De chocolate chip cookies zijn heerlijk krokant van buiten, zacht en taaiig van binnen en ze omhullen een rijke, zoete en heerlijk luchtige pindakaasvulling, waar je tanden bij elke hap in wegzakken. Natuurlijk smaken de koekjes ook zonder de pindakaasvulling geweldig, maar de combinatie is echt fantastisch. Ik moet toegeven dat het eten een beetje rommelig kan verlopen, maar wie wil er nu niet een koekje eten waar je letterlijk & figuurlijk je vingers bij aflikt.
Ingrediënten
- 220 g boter
- 110 g kristalsuiker
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 1 ei
- 210 g bloem
- ¾ tl dubbelkoolzure soda
- 100 g pinda’s
- 150 g pure chocolade, grof gehakt
- 160 g poedersuiker
- 280 g pindakaas zonder stukjes
- 80 ml slagroom
Met bakpapier beklede bakplaten, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
40 minuten bereiding, ca. 14 minuten oven, 3 uur wachten
- Doe 140 g boter, 110 g kristalsuiker, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 1 tl vanille-extract en het zout in een kom en mix deze ingrediënten tot een romig mengsel.
- Voeg het ei toe en mix het mengsel nog 1 minuut.
- Voeg de bloem en dubbelkoolzure soda toe aan het botermengsel en kneed dit door elkaar.
- Voeg als laatste de pinda’s en chocoladestukjes toe en meng dit tot alles goed is verdeeld.
- Maak van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie.
- Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol 30 bolletjes van het deeg en leg deze op met bakpapier beklede bakplaten. Laat voldoende tussenruimte vrij, want de koekjes lopen uit.
- Bak de koekjes in circa 14 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de koekjes voorzichtig op een rooster en laat ze afkoelen.
- Doe de poedersuiker, pindakaas, 80 g boter en 1 tl vanille-extract in een kom. Klop dit mengsel 6 minuten tot het licht en luchtig is.
- Voeg de slagroom toe en klop nog eens 2 minuten goed door.
- Smeer of spuit de pindakaasvulling op de helft van de koekjes en bedek met de andere helft.
- Serveer.
Reacties
Een reactie posten