Chocolade tartelettes met rood fruit
De zomer zit er bijna op. Ja, we hebben gisteren (voor het eerst in vijf weken) weer eens een echte officiële zomerse dag gehad, maar het meteorologische einde van dit seizoen is helaas toch echt in zicht. Nog één week te gaan. En dat betekent helaas ook dat het einde in zicht komt van sommige soorten zomerfruit. Een gedachte die mij niet erg vrolijk stemt.
Dus zolang het nog kan bak & creëer ik er met veel liefde iets lekkers mee. En geloof mij maar, deze chocolade tartelettes met rood fruit zijn héél erg lekker. De heerlijke donkere chocoladebodempjes zijn gevuld met een laagje zoete & zachte mascarpone met witte chocolade, en daarop ligt een laag koffie-chocoladeganache die verrukkelijk rijk van smaak is. De frisheid van het rode fruit combineert heel erg goed met zowel de mascarpone als de chocolade.
En niet alleen van de smaak, maar ook van de aanblik van deze tartelettes word ik erg gelukkig. Met zo’n taartje op je gebakbordje hoop je alleen maar dat de zomer nog heel lang gaat duren.
Dus zolang het nog kan bak & creëer ik er met veel liefde iets lekkers mee. En geloof mij maar, deze chocolade tartelettes met rood fruit zijn héél erg lekker. De heerlijke donkere chocoladebodempjes zijn gevuld met een laagje zoete & zachte mascarpone met witte chocolade, en daarop ligt een laag koffie-chocoladeganache die verrukkelijk rijk van smaak is. De frisheid van het rode fruit combineert heel erg goed met zowel de mascarpone als de chocolade.
En niet alleen van de smaak, maar ook van de aanblik van deze tartelettes word ik erg gelukkig. Met zo’n taartje op je gebakbordje hoop je alleen maar dat de zomer nog heel lang gaat duren.
Ingrediënten
- 200 g boter, zacht
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 250 g bloem
- 60 g cacaopoeder
- 222 g Verkade melk chocolade, fijn gehakt
- 225 ml slagroom
- 1 el oploskoffie
- 250 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
- 50 g Verkade witte chocolade, fijn gehakt
- vers rood fruit naar keuze
Extra nodig
12 ronde taart/bakringen van 8 cm doorsnee en 2 cm hoog, huishoudfolie, bakpapier, bakplaat, ronde uitsteker van 11 ½ cm doorsnee
Tijd (ongeveer)
60 minuten bereiding, 20 minuten oven, 4 uur wachten
- Roer de boter met de kristalsuiker glad. Meng het ei erdoor.
- Zeef de bloem en het cacaopoeder boven een andere kom en meng deze ingrediënten door elkaar met een garde. Roer dit bloem-mengsel met de mixer op de laagste stand door het boter-mengsel.
- Kneed alles vervolgens met de hand kort door, totdat je een soepel deeg hebt.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats de ringen op de bakplaat.
- Kneed het deeg weer enigszins soepel en rol het uit tot een ronde plak van ca. 3 millimeter dik.
- Steek met de ronde uisteker cirkels uit het deeg en bekleed hier de ringen mee. Druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodems.
- Bak de taartbodempjes 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de bodempjes afkoelen. Maak ondertussen de vulling.
- Doe de Verkade melk chocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom met de oploskoffie al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en schenk de room over de chocolade. Geef de chocolade even de tijd om te smelten en roer dan rustig maar goed door.
- Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de mascarpone en de poedersuiker kort door elkaar, tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
- Smelt de Verkade witte chocolade au bain-marie (of in de magnetron) en laat iets afkoelen.
- Klop de witte chocolade door het mascarponemengsel. Stop met kloppen als de ingrediënten gemengd zijn.
- Schep het mascarponemengsel in de taartbodempjes. Vul ze ongeveer voor 2/3. Strijk het mengsel glad. Plaats de taartjes in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
- Schenk de chocoladeganache op de mascarponevulling. Plaats de taartjes terug in de koelkast zodat de ganache kan opstijven.
- Garneer de taartjes voor het serveren met rood fruit en eventueel witte chocoladekrullen.
Comments
Post a Comment