Yoghurttaartjes

Yoghurttaartjes
 
 
De feestdagen. Ieder jaar weer kijk ik er naar uit, en ieder jaar weer ben ik ontzettend dankbaar als ze achter de rug zijn. Dag kerstboom (deze heb ik inmiddels al afgetuigd en afgedankt en alle kerst-parafernalia liggen weer netjes op zolder opgeborgen), dag kerststress, dag Mariah Carey op de radio en dag verplichte familieavonden (natuurlijk ben ik dol op mijn familie en vind ik het heerlijk om bij elkaar te zijn, maar na al die gezellig-samenzijn-momenten van vorige maand is het fijn om nu weer even wat afstand te nemen). Eindelijk kan het gewone leven weer beginnen.

En dat betekent natuurlijk ook dat ik weer zoete lekkernijen kan maken die niet aan de feestdagen gerelateerd zijn, zoals deze yoghurttaartjes. En wat zijn ze lekker. De heerlijke krokante koekbodem is bedekt met een vulling van Griekse yoghurt en vanille, die licht en zacht van smaak is. De aardbeien zorgen voor een lekkere frisse & zoete toets en de combinatie van aardbeien met yoghurt is echt hemels lekker. Natuurlijk zijn deze taartjes door hun fris- en fruitigheid ideaal om te eten op een zonnige zomerse dag, maar geloof mij maar, ook in de winter smaken ze verrukkelijk: elke hap is puur genieten en voor heel even haal je de zomer in huis.

Tip: Mocht je geen aardbeien kunnen vinden (het aardbeienseizoen is tenslotte nog lang niet aangebroken) dan kun je ze ook met ander fruit naar keuze maken, en het maakt niet uit of dit vers, uit de diepvries of uit blik is.


Ingrediënten
  • 300 g Verkade Crunchy Haverkoek
  • 135 g boter
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 30 g kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 3 blaadjes witte gelatine (5 gram)
  • (verse) aardbeien of ander fruit naar keuze
Extra nodig
6 gekartelde taartvormpjes met losse bodem van 10 centimeter doorsnee, keukenmachine, staafmixer
Tijd (ongeveer)
30 minuten bereiding, minstens 3 ½ uur wachten

Werkwijze

  • Maal de Verkade Crunchy Haverkoek fijn in de keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg de koekkruimels toe en roer door elkaar met een lepel.
  • Verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Druk met je vingers de kruimels stevig aan op de bodems en tegen de randen van de vormpjes.
  • Laat de bodempjes 30 minuten opstijven in de koelkast.

  • Week de gelatine minstens 30 minuten in koud water.
  • Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Klop de Griekse yoghurt, de slagroom, de kristalsuiker en het vanillemerg goed door elkaar.
  • Knijp de gelatine uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetron op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden.
  • Klop de gelatine door het yoghurt-mengsel.
  • Haal de taartbodempjes uit de koelkast en schep het yoghurt-mengsel erin. Strijk glad.
  • Laat de taartjes 3 uur opstijven in de koelkast.

  • Snijd enkele aardbeien in kleine stukjes. Pureer enkele aardbeien met behulp van de staafmixer.
  • Haal de taartjes uit de koelkast en druk ze voorzichtig uit de vormpjes.
  • Garneer de taartjes met de stukjes aardbei en de aardbeiensaus.



Comments