Yoghurtmuffins met bosvruchten
Omdat fruit ook heerlijk is wanneer het vergezeld gaat van een knapperig deeg, wanneer het omhult wordt door een lichte crème en wanneer het gepureerd als saus wordt opgediend. Dus lang hoefde ik er niet over na te denken of ik de bosvruchten die ik bij de groenteboer zag liggen tot deze heerlijke frisse en luchtige yoghurtmuffins zou maken. Ja!
En ze zijn verrukkelijk. Tijdens het bakken knappen de vruchtjes open waardoor de frisse en zoete smaak in elke hap te proeven is. Ze waren dan ook in een mum van tijd allemaal opgepeuzeld. Tip: in deze muffins heb ik frambozen, bosbessen en bramen verwerkt.
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 30 g havermout
- 3 eieren
- 165 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ½ tl vanille-extract
- 200 g yoghurt
- 80 ml zonnebloemolie
- 200 g verse bosbessen
Extra nodig
Muffinbakplaat/cupcakebakblik met 12 holtes, 12 papieren muffin/cupcakebakjes
Tijd (ongeveer)
5 minuten bereiding, 25 minuten oven, 10 minuten wachten
- Verwarm de oven voor op 200°C. Plaat de papieren bakjes in de bakplaat.
- Klop de eieren los in een kommetje.
- Roer het zelfrijzend bakmeel en de havermout door elkaar met een garde.
- Roer er de losgeklopte eieren, de suiker, het vanille-extract, de yoghurt en zonnebloemolie met behulp van de garde of een vork doorheen. Roer niet te lang, het mengsel moet klonterig zijn.
- Spatel er de bosbessen doorheen.
- Schep het beslag in de muffinbakjes.
- Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer na 20 minuten hoe ver de muffins zijn.
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakplaat en plaats ze dan op een rooster.
Hallo Tessa, wat een leuk recept, ik wil het ook graag gaan maken!
ReplyDeleteMaar welke soort yoghurt heb je gebruikt?
Groet, Nita
Goedemorgen Nita, ik heb deze muffins al een aantal maal gemaakt, zowel met gewone volle yoghurt als Griekse yoghurt en het smaakte allebei de keren verrukkelijk, groeten Tessa
Delete