Arretjescake met kruidnoten
Normaal gaan er biscuitjes in deze lekkernij, maar omdat de Sinterklaas-periode bijna is aangebroken, heb ik er kruidnoten in verwerkt (en wat chocolade-kruidnoten, voor dat extra feestelijke gevoel). Deze arretjescake zal niet keihard worden, maar stevig genoeg zijn om er makkelijk plakken van te snijden. Het is wel een echte chocolade-caloriebom, maar dat mocht de pret bij ons in huis niet drukken, we hebben er met z’n allen echt van zitten smullen.
Tip: laat de boter, wanneer je deze smelt, niet te heet worden. Doe alle boter in een pannetje en laat, op laag vuur, ongeveer de helft smelten. Draai dan het vuur uit en de resterende boter zal door de aanwezige warmte smelten ~ gebruik echt verse eieren voor dit recept, want bij verse eieren is de kans op salmonella klein. Wanneer je tot een risicogroep behoort (jonge kinderen, oudere mensen en zwangere vrouwen), dan kun je er voor kiezen om gepasteuriseerd ei te gebruiken.
Ingrediënten
- 3 kakelverse eieren
- 250 g bruine basterdsuiker of kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 g cacaopoeder
- 75 g pure chocolade, gesmolten
- 250 g roomboter, gesmolten
- 240 g kruidnoten
- 200 g chocolade-kruidnoten
Cakeblik van ca. 30 x 12 centimeter, bakpapier
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, 24 uur wachten
Werkwijze
- Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de suikersoorten luchtig.
- Klop er dan de cacaopoeder doorheen en klop dit op de hoogste stand een paar minuten goed door.
- Voeg de gesmolten boter en chocolade toe en meng tot een glad geheel.
- Voeg de kruidnoten en chocolade-kruidnoten toe aan het mengsel en roer er goed doorheen.
- Schep het beslag in de voorbereide cakevorm en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bovenkant zo egaal mogelijk wordt.
- Zet de cakevorm in de koelkast en laat de cake hier ongeveer 24 uur staan.
- Haal de cake uit de vorm en snijd hem in plakken.
Lekker! Dat wil wel proeven, dus ik zal het snel eens gaan maken.
ReplyDeleteAnno