Kokosmakronen
In het Gebak Kookboek van Blue Band vond ik een verrukkelijk recept. Het resultaat is een geurig kokoskoekje met een zachte binnenkant en een knapperige buitenkant: precies zoals een kokosmakroon hoort te zijn.
Ze kunnen geserveerd worden bij de koffie, maar ze passen ook perfect als afsluiting van een etentje.
Tip: gebruik geraspte en geen gedroogde kokos, anders kun je fluiten naar die zoete, geurige smeuïgheid.
Ingrediënten
- 125 g geraspte kokos
- 2 eiwitten
- 125 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel citroensap
- ouwel (eetpapier)
Extra nodig
Bakplaat
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, ca. 25-30 minuten oven, 15 minuten wachten
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop in een kom de 2 eiwitten heel stijf.
- Spatel er de geraspte kokos door.
- Voeg de suikersoorten en citroensap toe en spatel alles door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met ouwel.
- Schep 12 hoopjes op de ouwel, met een tussenruimte van 5 centimeter. Druk ze een beetje aan. De hoopjes zien er het mooiste uit als ze halfrond zijn.
- Bak de makronen in ongeveer 25-30 minuten gaar, of tot ze hier en daar een beetje goudkleurig beginnen te worden.
- Laat de koekjes afkoelen en breek de ouwel rondom de makronen af.
Reacties
Een reactie posten