Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
‘Tessa, weet je wat pas lekkere koeken zijn? De chocolate chip cookies van Roy Fares uit United States of Cakes. Daar blijf je gewoon van eten, zo lekker!’ … 

Hoewel ik al meerdere recepten voor chocolate chip cookies in mijn repertoire heb zitten, kon ik deze tip van mijn schoonzus natuurlijk niet negeren. Ik ben echt dol op chocolate chip cookies. Er zijn maar weinig dingen die mij meer plezier en voldoening geven dan de aanblik & geur van een goedgevulde pot vol met deze cookies. En het recept van Roy stelt hierin absoluut niet teleur. Niet alleen is je koekpot meteen tot aan de nok gevuld (het recept is namelijk goed voor 30 koeken), maar het resultaat is echt onweerstaanbaar lekker. 

De koeken zijn heerlijk knapperig en zitten bomvol met geroosterde hazelnoten en chocolate chips: een fantastische smaakvolle combinatie met een lekkere bite. En ja, het is echt een ik-pak-nog-een-tweede-en-derde-exemplaar-uit-de-pot koekje. Zodra je er een van hebt gegeten, kun je niet meer ophouden met grijnzen en dooreten. Je krijgt er gewoon kramp van in je kaken. 


Ingrediënten
  • 130 g geroosterde hazelnoten
  • 300 g chocolate chips (of pure chocolade)
  • 230 g boter, zacht
  • 170 g fijne kristalsuiker
  • 120 g lichtbruine basterdsuiker
  • 330 g tarwebloem
  • 1 ½ tl zuiveringszout
  • 1 tl vanillesuiker
  • ½ tl zout 
  • 1 ei (L)
Extra nodig
Bakplaten, bakpapier, rooster
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 12 minuten oven, 30 minuten wachten 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Bekleed enkele bakplaten met bakpapier.
  • Hak 130 g geroosterde hazelnoten grof.
  • Hak, wanneer je geen chocolate chips gebruikt, 300 g pure chocolade grof. De chocolate chips hoeven niet gehakt te worden. 
  • Klop 230 g boter romig. Voeg 170 g fijne kristalsuiker en 120 g lichtbruine basterdsuiker toe en klopt tot een luchtig mengsel. 
  • Zeef 330 g tarwebloem, 1 ½ tl zuiveringszout, 1 tl vanillesuiker en ½ tl zout boven een andere kom en roer door elkaar met een garde. 
  • Klop 1 ei door het botermengsel.
  • Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en kneed alles tot een deeg. 
  • Verdeel het deeg in 30 gelijke stukken. Rol elk stukje deeg tot een balletje.
  • Leg de balletjes met voldoende tussenruimte op de bakplaten. Duw de balletjes iets plat. 
  • Bak de cookies in ca. 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar, of tot ze een mooie kleur hebben gekregen. 
  • Laat de cookies even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan met behulp van een spatel op een rooster om helemaal af te koelen. 
  • Bewaar de cookies in een luchtdichte trommel. 


Reacties