Mangomoussetaart

Mangomoussetaart
Of het nu buiten pijpenstelen regent of de zon stralend en warm schijnt, met sommige baksels krijg je gegarandeerd de zomer in je hoofd. En deze mangomoussetaart is zo’n baksel: het is echt een heerlijke zomerse traktatie. 

Wat hem zo lekker maakt? Nou, om te beginnen de mousselagen, deze zijn heerlijk zacht en romig van smaak en ze smelten op de tong. Vervolgens heb je natuurlijk de stukjes mango in deze mousse die voor een heerlijk fruitig en zoet accent zorgen. En tenslotte de plakjes verse mango bovenop de taart, deze zijn een kleurrijke en sappige toevoeging die niet alleen zorgen voor wat extra textuur maar ook dat de taart een lust voor het oog is. 

Door zijn fris- en fruitigheid is dit echt de ideale traktatie voor een zonnige zomerse dag, maar met elke hap haal je ook echt de zomer in huis op minder zonnige dagen. 

Tip: Mangopuree kun je zelf maken door (verse) mango te pureren.


Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 75 g bloem
  • 75 g maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g boter, gesmolten
  • 400 g mangopuree
  • ca. 500 g blokjes (verse) mango
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 500 ml slagroom
  • (verse) mango, voor de garnering
Extra nodig
Ronde springvorm van 20 cm doorsnee, bakpapier, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
45 minuten bereiding, 35-40 minuten oven, minstens 5 uur wachten


  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. 
  • Klop de eieren met 140 g fijne kristalsuiker 5-7 minuten, tot een luchtig en dik mengsel dat een lintachtig spoor achterlaat wanneer de gardes uit de kom worden getild. 
  • Meng in een andere kom de gesmolten boter en 50 g mangopuree. Spatel dit door het ei-mengsel. 
  • Zeef de bloem, de maïzena en het bakpoeder erboven en spatel er luchtig door. 
  • Schenk het beslag in springvorm en bak ca. 35-40 minuten, of tot een prikker die je in het midden steekt er schoon uit komt. 
  • Laat de cake in de vorm afkoelen.
  • Week de gelatine minstens 10 minuten in koud water. 
  • Doe 175 g mangopuree in een pan en voeg 80 g fijne kristalsuiker toe. 
  • Verwarm dit mengsel zachtjes en roer tot de suiker is opgelost. 
  • Knijp de gelatine uit en doe ze bij de warme puree. Roer tot de gelatine is opgelost. 
  • Voeg de overige 175 g mangopuree toe en roer erdoor. Zeef de puree boven een kom. 
  • Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het mangomengsel. 
  • Neem de volledig afgekoelde cake uit de vorm en snijd hem met een scherp mes horizontaal in drieën. 
  • Bekleed de springvorm met huishoudfolie. 
  • Leg een van de cakelagen in de springvorm. Schep er een derde van de mangomousse op en strijk glad. 
  • Strooi er een derde van de mangoblokjes over.
  • Leg er de tweede cakelaag op, gevolgd door de helft van de resterende mangomousse en de helft van de resterende blokjes mango.
  • Herhaal dit met de laatste cakelaag en het restant mangomousse en mangoblokjes.
  • Dek de taart af met huishoudfolie en plaats minstens 4 uur in de koelkast. 
  • Haal de taart voor het serveren uit de vorm en verwijder de folie. 
  • Garneer de taart met blokjes of plakjes (verse) mango. 
  • Serveer. 




Bron recept: Chetna Makan, Kardemom en andere specerijen. Bakken met smaken uit het Oosten.

Comments