Witte rocky road

Witte rocky road
 
I’m dreaming of a white Christmas, With every Christmas card I write, May your days be merry and bright, And may all your Christmases be white
 
Een witte kerst, elk jaar opnieuw droom ik er van. Want ondanks het feit dat ik nog niet zo heel vaak een witte kerst heb meegemaakt, zijn sneeuw en Kerstmis voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Heerlijk genieten van een idyllisch landschap, een gezellige wandeling maken, sneeuwballen gooien… en dan maar hopen dat na het weekend alle sneeuw weer is verdwenen, want op maandagochtend mag ik weer op de fiets naar mijn werk, en als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel fietsen door de sneeuw. Maar zoals het er nu naar uit ziet zal er over een week geen witte deken over ons land liggen.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kerstdagen toch een wit tintje mee te geven, bijvoorbeeld door deze witte rocky road te maken. De gezelligheid tijdens de feestdagen gaat tenslotte ook door de maag. En hoe leuk is het om je familie te verassen met een schaal vol homemade lekkers? Rocky roads zijn echt heel erg makkelijk om te maken, en dat komt goed uit tijdens de drukke kerstperiode, wanneer je waarschijnlijk al meer dan genoeg activiteiten omhanden hebt. En ze zijn natuurlijk heel erg lekker, al je lievelingsingrediënten gecombineerd met witte chocolade. Hemels!

Tip: je kunt eigenlijk alles wat je lekker vindt in deze rocky road stoppen, gedroogde vruchten, koekjes, chocolate chips en een keur aan noten. Voor nog meer variatie kan je ook pure of melk chocolade gebruiken, of combineer ze samen. 


Ingrediënten
  • 600 g witte chocolade, fijn gehakt
  • 70 g gedroogde cranberries
  • 45 g ongezouten pistachenoten
  • 45 g ongezouten macadamianoten
  • 50 g geraspte kokos
  • 45 g gedroogde fruitblokjes
  • 60 g marshmallows, in klein stukjes
  • 150 g Turks fruit, in stukjes
Extra nodig
Vierkante bakvorm van 23 x 23 centimeter, bakpapier
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 3 uur wachten

Werkwijze

  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Laat het papier royaal over de rand hangen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Laat de chocolade iets afkoelen en spatel er dan alle overige ingrediënten door.
  • Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het glad.
  • Laat de rocky road 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Neem de rocky road met behulp van het overhangende bakpapier uit de bakvorm en snijd het in blokken/blokjes. Serveer.




Reacties