Mascarpone brownies
Maar wat zijn ze lekker! Echt onweerstaanbaar. De mascarpone maakt het beslag heerlijk romig en rijk van smaak. Bij iedere hap proef je dan ook een intense chocoladesmaak. De dikke laag glazuur bovenop (gemaakt van mascarpone en Nutella) vormt echt de perfecte finishing touch. Welkom in de chocolade hemel!
Tip: De brownies smaken het lekkerst op de dag van het bakken, wanneer ze nog een beetje warm zijn ~ ik heb een lekkere dikke laag glazuur op de brownies gesmeerd, maar dit mag ook best wat minder, zorg er wel voor dat de verhouding tussen de mascarpone en Nutella 1:1 is.
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade, grof gehakt
- 150 g boter, in blokjes
- 250 g bloem, gezeefd
- 30 g cacaopoeder, gezeefd
- 200 g witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- snufje zout
- 4 eieren (L)
- 600 g mascarpone
- 400 g chocolade hazelnootpasta
Brownievorm van 24 bij 24 centimeter, bakpapier
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 40-45 minuten oven, 60 minuten wachten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier, waarbij je het papier ruim over de rand laat hangen.
- Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Roer af en toe.
- Haal de kom van de pan met water en laat het mengsel iets afkoelen.
- Meng de bloem, het cacaopoeder, de witte basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout door elkaar in een andere kom.
- Klop de eieren erdoor, en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
- Klop het afgekoelde chocolade-boter-mengsel erdoor, tot je een egaal bruin beslag hebt.
- Klop 200 g mascarpone los en klop deze vervolgens door het beslag.
- Schenk het beslag in de brownievorm en bak de browniekoek in ongeveer 40-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
- Laat de brownie afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit.
- Spatel 400 g mascarpone en de chocolade hazelnootpasta door elkaar.
- Smeer dit mengsel over de afgekoelde browniekoek. Snijd de koek in stukken.
Bron recept: gebaseerd op een recept uit Tip nr. 3 2005
hoi!
ReplyDeleteik woon in frankrijk en mn witte basterdsuiker is op!!! Kan ik gewone suiker gebruiken en is de maat hetzelfde? Alvast bedankr!
Hoi Margit! Bij gebak maakt de toevoeging van basterdsuiker dat het gebak minder snel 'droog' wordt dan bij het gebruik van kristalsuiker. Als je niet aan basterdsuiker kunt komen, kun je dit ondervangen door iets minder suiker en een scheutje honing aan het gebak toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook fijne kristalsuiker gebruiken, het resultaat is dan alleen iets anders. Groeten Tessa
Deleteheel erg bedankt, weer wat geleerdt!
ReplyDelete