Brownie sandwich cookies met mascarpone & kersen
Wat was het de afgelopen week toch heerlijk genieten van het voorjaarsweer. De vogeltjes floten mij ’s ochtends weer wakker, de temperatuur bereikte soms aangenaam lekkere waarden & de zon liet veelvuldig haar gezicht zien. Bye bye winterblues, spring is in the air!
Nu de lente weer is aangebroken, is het ook tijd voor een lekker fris & fruitig baksel. En met deze brownie sandwich cookies met mascarpone & kersen kreeg ik zelfs al een beetje de zomer in mijn bol. Tussen de twee zachte & smeuige brownie cookies met rijke chocoladesmaak zit een heerlijke romige mascarponecrème met frisse en zoete kersen. Het is echt een verrukkelijke traktatie waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen. Ik moet toegeven dat het eten een beetje rommelig kan verlopen, maar wie wil er nu niet een koekje eten waar je letterlijk & figuurlijk je vingers bij aflikt…
(Eettip van mijn vriend: eet ze als een tompouce. Haal eerst de bovenkant eraf en eet deze op, en eet dan de onderste helft met de crème & kersen)
Ingrediënten
- 350 g pure chocolade, fijn gehakt
- 40 g boter
- 2 eieren
- 195 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 35 g bloem, gezeefd
- ¼ tl bakpoeder, gezeefd
- kersenlikeur (optioneel)
- 250 g mascarpone
- 125 ml slagroom
- 1 blik taart- & vlaaifruit kersen
Meerdere met bakpapier beklede bakplaten
Tijd (ongeveer)
30 minuten bereiding, 8-10 minuten oven, 1 uur wachten
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed meerdere bakplaten met bakpapier.
- Doe 200 g fijn gehakte pure chocolade samen met 40 g boter in blokjes in een vuurvaste kom. Smelt deze ingrediënten au bain-marie. Zet apart.
- Klop 2 eieren samen met 150 g fijne kristalsuiker en 1 tl vanille-extract ongeveer 10-15 minuten tot een licht en romig mengsel.
- Spatel 35 g bloem, ¼ tl bakpoeder en het chocolademengsel door het eimengsel.
- Spatel er ten slotte 150 g fijn gehakte chocolade door.
- Laat dit mengsel 10 minuten staan.
- Schep ca. 16- 18 hoopjes van het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg ervoor dat de hoopjes deeg een centimeter of 6 uit elkaar liggen, want ze vloeien uit.
- Bak de koekjes 8-10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (1 bakplaat per keer), of tot ze gerezen zijn en scheurtjes beginnen te vertonen.
- Laat de koekjes helemaal koud worden op de bakplaat.
- Bestrijk elk koekje aan de platte (onder)kant desgewenst met wat kersenlikeur.
- Maak de mascarponecrème.
- Klop in een kom 250 g mascarpone met 125 g slagroom, 45 g fijne kristalsuiker en 1 el kersenlikeur (optioneel) tot een stevige crème
- Vul een spuitzak met een spuitmondje naar keuze met de crème.
- Spuit de crème op de helft van de brownie cookies.
- Verdeel zoveel van het kersenvlaaifruit als je wilt over de crème.
- Dek af met de andere helft van de brownie cookies. Druk voorzichtig aan.
- Serveer.
Goedemorgen,wat een heerlijk recept lijkt mij dit. Kan ik dit ook een dag van te voren maken en ook opspuiten /vlaaifruit er al op? Gr grietje
ReplyDeleteHallo Grietje,
DeleteDat zou ik zelf niet doen, want door de 'vulling' worden de cookies uiteindelijk zacht. De crème heb je in een mum van tijd gemaakt, dus die zou ik gewoon op de dag zelf maken en er dan pas de cookies spuiten. De cookies zelf kan je een dag van tevoren maken, en dan goed luchtdicht verpakt bewaren.
Groeten,
Tessa
Hoeveel porties maak je met dit recept ?
ReplyDelete