Kokoscarrés
Ik ben van jongs af aan al dol op die bekende chocoladerepen met kokos.
De combinatie van de sappige, frisse witte kokos met de volle melkchocolade doet al jarenlang wonderen voor mijn humeur. Dus toen ik deze kokoscarrés (mét chocolade) tegenkwam in het Gebak Kookboek van Blue Band, wist ik dat ik deze moest maken.
Tijdens het bakken van deze carrés was het al volop genieten, want door de zoete kokosgeuren in de keuken waande ik mezelf voor even op een tropisch eiland met prachtige hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. En toen ze eenmaal klaar waren, bleek het niet alleen een genot om ze te zien en te ruiken, maar ook om te proeven. Deze schoonheden zijn wel enorm machtig, dus maak ze zeker niet te groot.
Ingrediënten
Een met boter ingevette en met bloem bestoven bakplaat, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 35 minuten oven, 100 minuten wachten
De combinatie van de sappige, frisse witte kokos met de volle melkchocolade doet al jarenlang wonderen voor mijn humeur. Dus toen ik deze kokoscarrés (mét chocolade) tegenkwam in het Gebak Kookboek van Blue Band, wist ik dat ik deze moest maken.
Tijdens het bakken van deze carrés was het al volop genieten, want door de zoete kokosgeuren in de keuken waande ik mezelf voor even op een tropisch eiland met prachtige hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. En toen ze eenmaal klaar waren, bleek het niet alleen een genot om ze te zien en te ruiken, maar ook om te proeven. Deze schoonheden zijn wel enorm machtig, dus maak ze zeker niet te groot.
Ingrediënten
- 75 g boter
- 50 g witte basterdsuiker
- ½ el citroenrasp
- snufje zout
- 2 el melk
- 150 g bloem
- 2 eiwitten (L)
- 3 el koud water
- 200 g geraspte kokos
- 400 g fijne kristalsuiker
- ½ el citroensap
- 200 g pure chocolade
Een met boter ingevette en met bloem bestoven bakplaat, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 35 minuten oven, 100 minuten wachten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte).
- Roer in een kom 75 g boter zacht.
- Meng er de basterdsuiker, de citroenrasp, een snufje zout en de melk door.
- Zeef er de bloem boven en meng het erdoor.
- Maak van het deeg een bal, wikkel deze in huishoudfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
- Klop intussen in een kom de eiwitten schuimig.
- Roer er het water, de geraspte kokos, de fijne kristalsuiker en het citroensap door.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 20 bij 25 centimeter en 4 millimeter dik.
- Leg deze lap op de voorbereide bakplaat.
- Schep het kokosmengsel op de deeglap en strijk het uit.
- Bak de kokoskoek in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat de koek afkoelen.
- Snijd de koek in 15 gelijke stukken (van ongeveer 4 bij 8 centimeter), maar als je ze groter of kleiner wilt kan dit natuurlijk ook.
- Smelt de chocolade au bain marie. Doop er de uiteinden van de kokoscarré's in en laat de chocolade hard worden.
- Serveer.
Comments
Post a Comment