Chocolate Chip Cookies
Er zijn maar weinig dingen die mij meer plezier en voldoening geven dan de aanblik van een goedgevuld blik met zelfgemaakte koekjes. Vooral als het ‘Chocolate Chip Cookies’ zijn. Eén van de lekkerste recepten voor deze cookies kwam ik tegen in een boek van Donna Hay, Modern Classics 2. Een absoluut pluspunt van dit recept is dat er geraspte kokos in verwerkt wordt, wat de cookies extra veel smaak geeft. Daarnaast heb je met dit recept meteen een goed gevuld koekblik, want er is voldoende voor ongeveer 40 cookies.
Tijdens het bakken is het natuurlijk makkelijk om kant-en-klare chocolate chips te gebruiken. Op de ‘bakafdeling’ van mijn plaatselijke supermarkt zijn deze alleen niet verkrijgbaar… en dat is misschien maar goed ook. Want hoewel ze je de tijd besparen van het hakken van een chocoladereep, heb je de grote van de chocolate chips niet zelf in de hand. En voor deze cookies geef ik de voorkeur aan grote brokjes chocolade in plaats van de kleine chocolate chips. De hoeveelheid chocolade in de ingrediëntenlijst is ook maar een richtlijn, bepaal zelf hoeveel je wilt gebruiken.
Ingrediënten
- 125 g zachte boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 275 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 100 g geraspte kokos
- 225 g pure chocolade
Extra nodig
Twee bakplaten, bakpapier
Tijd (ongeveer)
30 minuten bereiding, 12-15 minuten oven, 30 minuten afkoelen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 190°C (boven- en onderwarmte). Bekleed de bakplaten met bakpapier.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Klop in een kom de boter met de suiker tot een romig mengsel.
- Voeg vervolgens het vanille-extract toe en klop één voor één de eieren erdoor.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en klop dit in gedeeltes door het beslag.
- Roer ten slotte met een spatel het kokos erdoor (wanneer je kant en klare chocolate-chips uit een zakje gebruikt, dan kun je deze er nu ook al doorroeren).
- Rol ongeveer een eetlepel beslag tot een balletje en voeg er een aantal chocoladebrokjes aan toe. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, waarbij je wat tussenruimte vrij laat.
- Druk de bolletjes met de bolle kant van een lepel een beetje plat (dit kan wat lastig gaan door de brokjes chocolade).
- Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 12-15 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
- Als de koekjes zijn afgekoeld, kunnen de chocoladebrokjes van binnen nog zacht zijn. Als je wilt dat ze weer snel hard worden, kun je de cookies heel even afgedekt in de koelkast zetten.
Comments
Post a Comment