donderdag 4 juni 2015

Frambozen muffins met witte chocolade

Frambozenmuffins met witte chocolade
In de afgelopen weken heb ik de groenteboer in ons dorp heel vaak een bezoekje gebracht, want wat is het toch een feest om naar al dat verrukkelijke zomerfruit te kijken en het vervolgens te kopen én proeven. Soms kost dit fruit mij een rib uit mijn lijf, maar ik kan het maar moeilijk laten liggen. Vooral die fluweelzachte frambozen zijn onweerstaanbaar. Ik moet mijzelf dan ook elke keer bedwingen om deze vruchtjes in het bakje te laten zitten tot ik thuis ben, ik zou ze namelijk meteen ter plekke op kunnen snoepen. 

Het liefst eet ik frambozen zo puur mogelijk, want niet alleen de smaak is geweldig maar ook de textuur. Voor mijn baksels wil ik ze nog wel eens prakken en/of pureren, hoewel ik het meestal zonde vind om ze met een staafmixer te lijf te gaan. 

Maar gelukkig is het resultaat vaak om van te smullen. Ook deze frambozen muffins met witte chocolade smaakten fantastisch: frambozen en chocolade vormen echt een geweldige smaakcombinatie. De muffins zijn echt heerlijk licht, luchtig, zoet en fris. Zalig voor bij het ontbijt, maar ook heerlijk voor bij de lunch, brunch of als tussendoortje… mij mag je er op elk moment van de dag ééntje geven. 


Ingrediënten
  • 225 g frambozen
  • 60 g ongezouten boter
  • 200 g bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zuiveringszout
  • ¼ tl zout
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1,2 dl melk
  • 2 tl citroensap
  • 1 ei
  • 100 g witte chocolade fijngehakt (of gebruik chocolate chips)
Extra nodig
Muffinbakplaat voor 12 muffins, 12 papieren muffinbakjes, staafmixer
Tijd (ongeveer)
15 minuten bereiding, 25 minuten oven, 45 minuten wachten


  • Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de papieren muffinbakjes in de bakplaat. 
  • Pureer 75 g frambozen met een staafmixer. Zet apart.
  • Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen. 
  • Zeef boven een grote kom de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, het zout en de fijne kristalsuiker. Roer deze ingrediënten met een garde door elkaar. 
  • Doe de melk in een maatbeker en voeg het ei, citroensap en de afgekoelde gesmolten boter toe. Klop door elkaar met een garde. 
  • Voeg de frambozenpuree toe aan het melkmengsel en meng dit goed door elkaar. 
  • Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten in de kom en roer kort door elkaar. Meng niet te driftig, roer gewoon een paar keer met een vork tot het beslag net gemengd is. 
  • Spatel de resterende frambozen (150 gram) en de witte chocolade door het beslag. 
  • Schep het beslag in de muffinbakjes en bak de muffins ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en plaats ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. 




Bron: gebaseerd op een recept van Nigella Lawson, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen