Over mij
Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis ben ik er achter
gekomen dat ik naast een grote liefde voor kunst, ook een grote liefde voor
bakken heb. Een paar jaar later heb ik besloten deze passie met anderen te delen
middels dit blog. Het uitgangspunt voor dit blog is dan ook mijn liefde voor
bakken.
De inspiratie voor de recepten heb ik
opgedaan in de vele bakboeken die ik bezit. Daarnaast laat ik me ook graag
inspireren door de vele kookprogramma’s op televisie.
Zoals Nigella Lawson het al eens prachtig verwoorde in haar boek Hoe te eten, is de inhoud van dit blog voor mij een ‘bloemlezing van de gerechten die ik graag eet en een manier om mijn respect te tonen voor de culinaire auteurs die ik graag lees’.
Voor
dit blog ga ik wekelijks iets lekkers maken, dit zelf fotograferen en er iets
over schrijven. Ik hoop zo ook anderen enthousiast te maken en te inspireren om
zelf aan de slag te gaan.
Heb
je vragen, opmerkingen, tips of familierecepten die je wilt delen?
Je mag
altijd contact met mij opnemen via de mail: penningstessa@gmail.com. Of laat een reactie achter op mijn blog.
Veel liefs,
Veel liefs,
Tessa
Wat een geweldige foto s en recepten . leuke boeiende inspirerende verhalen en daarnaast smaakt het verrukkelijk ! Heel bijzonder . bedankt voor al dat lekkers . Groet Anita
BeantwoordenVerwijderenHallo Anita,
VerwijderenDank je wel voor je leuke reactie!
Groetjes Tessa
mooie blog Tessa met heel veel lekkernijen. En prachtige foto's.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Peter!
VerwijderenWauw!! lekker Tessa!!
BeantwoordenVerwijderenWerk je ook wel eens met fondant?
Dank je wel Elly! Ik heb ook wel eens met fondant gewerkt, maar het meeste plezier heb ik toch echt in het maken van "gewone" taarten en andere zoete lekkernijen. Groetjes Tessa
VerwijderenGisteren deze site ontdekt, en wat ziet het er allemaal superlekker uit. Professioneel gefotografeerd en een duidelijke receptuur. Heel inspirerend. Ik geloof dat wij dezelfde voorliefde delen voor de bruine sector: noten, caramel, chocola...mjam, mjam. Bij het rondstruinen op je site alleen al voel ik me al 10 kg groeien.Ik weet eigenlijk niet of ik zo blij moet zijn met de ontdekking van deze site ;) Complimenten, Tessa.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je leuke reactie Anoniem! Groetjes Tessa
VerwijderenWat een prachtige blog makkelijk te volgen, duidelijke instructie en prachtige foto's..heb je net ontdekt en ben super blij dank je voor al de moeite die je er duidelijk in doet..Groetjes Lisette VS
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Lisette! Groetjes Tessa
VerwijderenHallo Tessa,
BeantwoordenVerwijderenOnlangs had ik ergens in een magazine een recept voor gevulde sinaasappels gezien. Maar wáár ook alweer??? Enne…zoals altijd: Google is your best friend. Kwam ik bij jouw site terecht. Ideetjes te over! Dat wordt scoren met Pasen! Groeten uit de Achterhoek, Isabel.
Groeten terug uit Brabant ;)
VerwijderenWat een bizar mooie blog heb jij!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Rianne! :)
VerwijderenHi,
BeantwoordenVerwijderenIk heb 2 uur geleden je blog ontdekt en ik ben nu al fan van je. Geweldig! Ik heb nog niks gebakken maar met jouw uitleg gaat dat goed komen.
Alvast bedankt voor al het lekkers hier :)
Groetjes Carla
Leuk om te horen Carla! Veel bakplezier!
VerwijderenGroetjes,
Tessa
presse verzoek!!!! dear tessa. it's me again: Andrea : SWEET DREAMS . we need the highres of your beautiful pictures now for printing. please read your mails. thank you well and so many kind regards: yours: Andrea : photo editor
BeantwoordenVerwijderenHoi Tessa,
BeantwoordenVerwijderenIk oriënteer me momenteel op een nieuwe mixer/keukenmachine.
Mijn vraag is: welke machines gebruik jij voor je baksels?
Groetjes Ceciel.
Hoi Ceciel,
VerwijderenOp het moment ben ik nog niet in het bezit van een keukenmachine, maar ik hoop er snel één te kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar een Ankarsrum of KitchenAid. Mijn handmixer is van het merk Kenwood (kMix) en mijn foodprocessor is er een van Philips (geen idee welk type, maar deze ga ik binnenkort vervangen voor een krachtige Magimix). Ik kan je helaas niet goed van advies voorzien, want ik ben zelf ook nog zoekende :)
Groeten,
Tessa
Bedankt voor je reactie, zonder luxe machine kom je ook een heeeel eind, dat heb jij wel bewezen!
VerwijderenJe maakt fantastisch verfijnd gebak Tessa en je foto's zijn een lust om naar te kijken.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
Ymme
Dank je wel Ymme, heel fijn & leuk om te horen!
VerwijderenGroetjes,
Tessa
hoi Tessa,
BeantwoordenVerwijderenwat ziet het er allemaal mooi uit! Ik woon al bijna 30 jaar in frankrijk en behalve de drop, haring en bitterballen, mis ik het hollandse gebak.....laat ik ze hier nu gevonden hebben! DE appeltaart van oma, rijstevlaai, Hazelnootschuimtaart en Kersen-kruimel carrés.....I am happy!!!!
Mijn zoontje is bijna jarig dus we gaan aan de slag.
margit
Hoi Margit, dank je wel! Leuk om te horen dat de recepten in de smaak vallen :) Alvast gefeliciteerd met je zoontje, en ik hoop dat de taart lekker zal smaken. Groeten, Tessa
VerwijderenHoi Tessa,
BeantwoordenVerwijderenEen tijdje geleden heb ik jouw website ontdekt. Wat een prachtige creatie's laat je hier zien! Zo lekker, zo goed gefotografeerd, en zo goed uitgelegd. Kortom: erg uitnodigend! Jouw recepten zijn een echte inspiratiebron voor mij geworden en zeer regelmatig speur ik je site af voor nieuwe ideeën. Eén en al compliment dus voor jou!
Groetjes,
Misja
Hoi Misja, heel erg bedankt voor het compliment! Het is altijd leuk om te horen dat mijn blog een inspiratiebron is :) Ik wens je veel bakplezier!
VerwijderenVeel liefs,
Tessa
Hallo Tessa,
BeantwoordenVerwijderenKorte tijd geleden heb ik je Blog ontdekt...echt een aanwinst tussen alle foodblogs die er al zijn maar vaak niet half zo goed zijn, met zulke betrouwbare informatie en prachige foto's. Deze collega Brabander woont nu al weer enige tijd in Wuppertal Duitsland, aan gebak geen gebrekt zou je denken maar de Nederlandse inslag mis je soms toch. Hartelijk dank voor je input! Mach bitte so weiter!
Groeten uit het Bergische Land Patrick
Hoi Tessa,
BeantwoordenVerwijderenEen vraag aan de foto te zien is het een tartelette. In het recept staat dat je alleen een bodem uitsteekt en geen wanden. Dus......aangezien er banketbakkersroom in gaat zal je toch een tartelette moeten bakken anders loopt alles eruit.
Gr. Maria
Hoi Maria,
VerwijderenIk zag ook je reactie bij de kaneel-mokkataartjes. Daar heb ik ook uitgelegd wat het deeg tijdens het bakken doet. Je hoeft met dit taartdeeg geen wanden te maken, want het deeg rijst tijdens het bakken rondom de vulling, zodat je alsnog een soort 'bakje' krijgt. De banketbakkersroom gebruik je pas na het bakken om de taartbodempjes te vullen, dus die loopt er niet uit.
Groeten,
Tessa
Fantastische blog. Super dat ik deze gevonden heb. Dankjewel ❣️
BeantwoordenVerwijderenHoi!
VerwijderenDank u wel voor uw lieve reactie! Veel bakplezier!
Groeten,
Tessa
Heb je net via Pinterest ontdekt! War een heerlijke en mooie website heb je! Ik word per direct fan!
BeantwoordenVerwijderen