zondag 21 mei 2017

Witte chocolade tulbandjes met frambozen & amarettini

Witte chocolade tulbandjes met frambozen & amarettini
Ik ben waarschijnlijk niet de enige thuisbakker die meer dan één tulbandvorm in het bezit heeft. En hoewel ik heel erg blij ben met elke vorm die ik heb, doet zich geregeld een luxe probleem voor: welke vorm is het meest geschikt voor de cake die ik wil gaan bakken? 

Dit “probleem” kan zomaar de inspiratie zijn geweest achter het design van de 'Bundt Duet Baking Pan' van Nordic Ware. Een bakvorm waarmee je twee kleine tulbandjes in één keer kunt maken, twee tulbandjes met ieder hun eigen ontwerp. En zoals ik van Nordic Ware gewend ben, zijn ook deze ontwerpen schitterend om naar te kijken. Ze zijn gewoon zó mooi dat de tulbandjes in mijn ogen geen extra versiering behoeven, een beetje poedersuiker is voldoende, en ook dat is eigenlijk niet eens nodig. 


Maar het gaat natuurlijk niet (alleen) om het uiterlijk, de smaak is voor mij het allerbelangrijkste. En deze is echt heerlijk zomers. De verrukkelijke goudbruine cakes hebben dankzij de witte chocolade een heerlijke zachte smaak, de verse frambozen zorgen voor een lekkere frisse & zoete toets en de krokante amarettini koekjes geven elke hap een fantastische crunch. De tulbandjes zijn echt super makkelijk om te maken, maar het is super moeilijk om er vanaf te blijven. Wat een hemels lekkere traktatie!



Witte chocolade tulbandjes met frambozen & amarettini




Ingrediënten
  • 125 g Verkade witte chocolade
  • 90 g boter, zacht
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • ½ tl vanille-extract
  • ½ tl amandel-extract
  • 125 g frambozen
  • 25 g amarettini koekjes
Extra nodig
2 kleine tulbandvormen (of 1 grote) met in totaal 1,2 liter inhoud
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, ca. 35 minuten oven, 1 uur wachten


  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvormen in met boter en bestuif met bloem.
  • Hak de witte chocolade fijn en smelt deze au bain-marie of in de magnetron. Laat afkoelen. 
  • Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Laat afkoelen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom. Voeg de fijne kristalsuiker, de melk, de eieren en het vanille- en amandel-extract toe. Klop door elkaar tot je een glad mengsel hebt. 
  • Voeg de boter toe en klop deze erdoor.
  • Voeg de witte chocolade toe en klop deze door het mengsel. Klop nog even door tot je een glad beslag hebt. 
  • Schep het beslag in de tulbandvormen. Strijk glad.
  • Druk de frambozen in het beslag en verkruimel de amarettini koekjes boven het beslag. 
  • Bak de tulbandjes in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of ze gaar zijn. 
  • Laat de tulbandjes 10 minuten afkoelen in de vorm en stort ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. 
  • Bestuif voor het serveren eventueel met poedersuiker. 


Witte chocolade tulbandjes met frambozen & amarettini



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen