donderdag 11 februari 2016

Brownies met marshmallows & Snickers

Brownies met marshmallows & Snickers
Net zoals ik gek op brownies? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen, want het resultaat is echt waanzinnig lekker. Deze donkere chewy & fudgy brownies zitten vol chocolade, chocolate chips, geroosterde pecannoten en Snickers en worden (als de spreekwoordelijke kers op de taart) bedekt door een laagje gesmolten marshmallows met chocoladesaus. 

Al tijdens het bakken komt het rijke chocolade-aroma je tegemoet en dit ruikt echt hemels lekker. De brownies worden gebakken in een cupcakebakblik, waardoor ze aan de gehele buitenkant een heerlijk stevig korstje hebben. En als je er een hap in zet zakken je tanden weg in de heerlijk zachte smeuïge binnenkant. De kleverige marshmallows bovenop maken de brownies verslavend lekker. Ze zijn een waar genot om te eten. 

Tip: zoals je op de foto kunt zien heb ik chocoladesaus over de brownies gegoten, maar ook karamelsaus smaakt erg lekker.


Ingrediënten
  • 175 g boter, in blokjes
  • 200 g pure chocolade, grof gehakt
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 110 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 ½ tl vanille-extract
  • 130 g bloem
  • ¼ tl zout
  • 50 g geroosterde pecannoten, grof gehakt
  • 80 g chocolate chips
  • 125 g Snickers, fijngehakt
  • 12 marshmallows
  • chocolade- of karamelsaus
Extra nodig
Muffin/cupcakebakvorm met 12 holtes, bakpapier
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 26 minuten oven, 1 uur wachten


  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de holtes van de bakvorm goed in met boter of bekleed ze met bakpapier (je kunt natuurlijk ook papieren cupcakevormpjes gebruiken).
  • Smelt de boter en pure chocolade, onder af en toe roeren, au bain-marie. Laat iets afkoelen.
  • Klop de suiker, de eieren en het vanille-extract tot een dik mengsel. 
  • Roer er het chocolademengsel door en spatel er daarna de bloem en het zout door.
  • Spatel er ten slotte de grof gehakte pecannoten, chocolate chips en fijngehakte Snickers door. 
  • Schep het beslag in de holtes van de bakvorm en strijk glad.  
  • Bak de brownies ongeveer 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant scheuren begint te vertonen.
  • Knip tijdens het bakken 12 marshmallows in stukjes/plakjes (ik knipte mijn marshmallows elk in 3 plakken). 
  • Haal de brownies uit de oven en verdeel over elke brownie enkele stukjes/plakjes marshmallow. 
  • Plaats de brownies terug in de oven en bak ze nog ongeveer 2 à 3 minuten, tot de marshmallows zacht zijn maar nog niet bruin kleuren. 
  • Haal de brownies uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten rusten in het bakblik. Plaats ze daarna op een taartrooster om helemaal af te koelen. 
  • Giet voor het serveren wat chocolade- of karamelsaus over de brownies. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten