tag:blogger.com,1999:blog-81083736359440068602024-03-15T17:53:55.934+01:00 Zoet & Verleidelijk De lekkerste zoete recepten uit eigen keukenTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.comBlogger889125tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-76438285328604645542024-02-25T15:14:00.001+01:002024-02-25T15:19:16.517+01:00Bossche bollenvlaai Het is inmiddels alweer bijna 3 jaar geleden dat ik voor het eerst geslaagde Bossche bollen wist te maken. En inmiddels zeurt mijn vriend al bijna evenzo lang of ik ze als-je-blieft nog een keer wil bakken, want zó lekker had hij ze zelden gegeten. Toch is het er al die tijd nooit van gekomen. Tot nu dan (geïnspireerd door de deelnemers van Heel Holland Bakt die enkele weken Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-4509787688046957572024-02-04T09:13:00.000+01:002024-02-04T09:13:00.191+01:00Bananentaartjes Hoe eet jij bananen het liefst? Houd je van super rijp, met kleine bruine vlekjes op de schil of onrijp? Ik pak ze uit de fruitschaal wanneer ze net aan rijp zijn, met soms nog een klein beetje groen in de schil. Heerlijk. Wanneer ze voor mijn smaak te ver zijn doorgerijpt, laat ik ze vaak nog wat langer liggen, want de banaan in baksels in pas echt lekker als hij bruin is geworden. Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-21957426596761427042024-01-21T05:00:00.001+01:002024-01-21T05:00:00.152+01:00Winterse slof met anijs & stoofpeertjes
Het nieuwe jaar is inmiddels alweer 3 weken jong, en eindelijk heb ik de tijd & rust gevonden om weer eens lekker te hobbyen in mijn keuken. De afgelopen periode was ongelofelijk druk & stressvol, maar inmiddels zijn we heerlijk gesetteld in onze nieuwe woning. Ik knijp mijzelf nog bijna iedere dag in mijn handen dat ik mag wonen op de plek waar we zijn Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-83373274624710218522023-11-26T06:12:00.002+01:002023-11-26T06:16:06.727+01:00Chocolade slagroomtaart Afgelopen dinsdag was mijn zoontje alweer 6 maanden oud. En wat is er veel gebeurd sinds zijn geboorte. Van een pasgeboren hulpeloze baby is hij veranderd in een vrolijk en ondernemend mini-mensje. Omdat de momenten de afgelopen maanden al snel genoeg voorbij zijn gegaan, vond ik dat er best even stil gestaan mocht worden bij deze mijlpaal. En dus besloot ik zijn half jaar te vieren. Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-7101940479172662202023-11-18T05:00:00.001+01:002023-11-18T05:00:00.143+01:00Kruidige appeltaart met vanille custard
Radiostilte… het was even stil op mijn blog. Muisstil. Bijna twee maanden geen nieuwe post. Geen recepten. Geen foto’s. Dat is voor mijn doen best wel lang. Eerlijk gezegd veel te lang. Maar de afgelopen periode was heel hectisch, het lukte mij niet meer om alle ballen in de lucht te houden. En dan moet je keuzes maken. Met pijn in het hart was één daarvan om mijn blog maar evenTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-15187972130750495012023-09-24T05:00:00.001+02:002023-09-24T05:00:00.150+02:00Stroopwafelparfait
Hoewel ik natuurlijk het liefste zelf in de keuken sta om heerlijke taartjes & koekjes te bakken, vind ik het ook zeker geen straf om van de lekkernijen van een goede (banket)bakker te genieten. Mijn vriend was tot voor kort werkzaam in Oisterwijk, en verraste mij zo nu en dan met gebakjes van Robèrt van Beckhoven, wiens bakkerij met winkel in deze plaats gevestigd is.Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-84508652841098284342023-09-10T05:00:00.004+02:002023-09-11T05:41:26.358+02:00Banoffeetaart
Terwijl ik deze blogpost aan het schrijven ben, voel ik de druppeltjes zweet van mijn hoofd naar beneden druipen. Wat is het toch warm deze week. Té warm naar mijn zin. Bakken met deze temperaturen is voor mij dan ook eigenlijk geen optie (ik wil eerlijk gezegd niets anders dan met mijn voeten in een zwembadje hangen en perenijsjes eten), maar ja, ook de afgelopen dagen Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-8576015706389858332023-08-20T05:00:00.001+02:002023-08-20T05:00:00.140+02:00Perzikkwarkslof
De slof. Een lekkernij die echt nooit gaat vervelen, het is inmiddels één van mijn lievelingstaarten. De verrukkelijke bodem combineert echt heel erg goed met een breed scala aan toppings. Ik heb al een aantal verrukkelijke sloffen gemaakt, maar deze perzikkwarkslof is echt een frisse & fruitige zomertopper. De combinatie van een krokante bodem met romige Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-21864773662276809052023-08-06T15:19:00.000+02:002023-08-06T15:19:03.377+02:00Tiramisu De vraag die afgelopen week bij iedereen op de lippen lag: zomer o zomer, waar blijf je toch? Ik ben blij dat we niet te maken hebben met tropisch warme temperaturen, maar van al die regen heb ik inmiddels schoon genoeg. Je zou er bijna een zomerdip van krijgen. Gelukkig is er iets wat mij uit elke dip haalt: comfort food. En als er voor mij iets comfort food is, dan is dat wel tiramisu. Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-65823311875537333122023-07-30T05:00:00.001+02:002023-07-30T05:00:00.136+02:00Honingcakejes met kamille
'Tijd' is maar een raar fenomeen. Gedurende mijn zwangerschap ging de tijd soms razendsnel en vlogen voor mijn gevoel die 9 maanden voorbij. Terwijl op sommige momenten de tijd ook weer tergend traag ging en ik het gevoel had al 2 jaar zwanger te zijn. Nu mijn zoon er eenmaal is gaat de tijd meer dan razendsnel. Vandaag is het alweer 10 weken geleden dat hij geboren werd. Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-31172329484967275662023-07-09T05:00:00.001+02:002023-07-09T05:00:00.139+02:00Geboorte cookie cups Sinds 7 weken staat mijn leven op z’n kop... Natuurlijk wist ik dat de geboorte van onze zoon mijn hele leven zou veranderen, maar dat het bijna onmogelijk zou worden om naast de zorg voor hem ook andere ballen in de lucht te houden, dat was toch wel een verrassing. Ik krijg bijna niets meer voor elkaar, voor de baby zorgen is echt een heel karwei. Ik mis veel slaap, sta constant ‘aan’, hetTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-44631955546766874762023-05-21T05:00:00.001+02:002023-05-21T05:00:00.147+02:00Taartjes met rood fruit & witte chocolade Wachten duurt zo lang. Een paar dagen geleden ontving ik van mijn beste vrienden een appje met een link naar een liedje met deze titel van ‘Ernst, Bobbie en de rest’. En ja, wachten tot de bevalling op gang komt duurt inderdaad heel erg lang. Mijn vriendin en ik waren beiden exact op dezelfde datum uitgerekend, maar zij is ruim drie weken geleden bevallen van een wolk van een zoon en ik benTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-3843027276351468882023-05-14T05:00:00.001+02:002023-05-14T05:00:00.159+02:00Victoria tulband met frambozen
Het is waar: de laatste loodjes van de zwangerschap wegen echt het zwaarst. Inmiddels ben ik 40 weken (en een dag) zwanger en het is moeilijk om alle dagen door te komen. Het is vooral lastig om rustig aan te doen, ik houd er niet van als huishoudelijke klusjes blijven liggen. Maar ik doe mijn hoogzwangere lichaam een groot plezier door juist wel met de voetjes omhoog te gaan Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-64174648638019919442023-05-07T05:00:00.001+02:002023-05-07T05:00:00.139+02:00Moederdagslof Volgende week zondag is het Moederdag. Dé dag om je (schoon)moeder, oma(‘s), moederfiguren of vrouwen die je door dik en dun steunen heerlijk in het zonnetje te zetten en te laten zien hoe blij je met haar/ze bent. Voor mijzelf is het nog spannend, ben ik zondag 14 mei al wel of nog net geen moeder? De uitgerekende datum van ons eerste kindje is namelijk de dag ervoor, zaterdag 13 mei. NogTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-45949981231403796452023-04-30T05:00:00.001+02:002023-04-30T05:00:00.143+02:00Banoffee cookie cups
Afgelopen vrijdag was zo’n dag die bijna ten onder ging aan chagrijnige druilerigheid. Buiten was het grijs & nat en mijn humeur had er behoorlijk onder te lijden. Gelukkig was de remedie snel gevonden: lekker hobby’en in mijn keuken. Met het recept voor deze banoffee cookie cups liep ik al enige tijd in mijn hoofd rond, dus dit was een mooi moment om ze eindelijk eens Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-87768815245020457002023-04-23T08:29:00.003+02:002023-04-23T19:10:56.728+02:00Pistache-frambozenslof met witte chocolade
Toen ik afgelopen woensdag op de markt weer bakjes vol fluweelzachte frambozen zag liggen, begon het bij mij meteen te kriebelen om met deze verfijnde vruchtjes aan de slag te gaan in mijn keukentje. Het is voor mij echt het lekkerste zomerfruit dat er bestaat (met aardbeien op een onbetwiste tweede plaats). Het liefste eet ik ze zo uit het vuistje, maar ze combineren ook Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-5262563319887940332023-04-16T05:00:00.001+02:002023-04-16T05:00:00.180+02:00Lemonies Ik weet niet wat het is met het lenteseizoen, maar in deze maanden heb ik altijd meer behoefte aan lekkernijen die barsten van de verfrissende citrussmaak. Elk koekje, taartje, plakje cake of toetje met een vleugje (of eigenlijk heel veel vleugjes) citroen, laat mij direct het water in de mond lopen. Dus toen ik via Pinterest door een volger werd gewezen op het bestaan van lemonies, Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-53343782104129838162023-04-02T05:00:00.001+02:002023-04-02T05:00:00.276+02:00Paastaartjes
Over een week is het Pasen. Dit jaar zal mijn paasfeest er iets anders uitzien dan ‘normaal’. Geen samenzijn met mijn familie, geen grootscheepse zoekactie naar paaseieren in de achtertuin van moeder en geen paasbrunch aan de feestelijk gedekte tafel. Dit jaar gaan mijn vriend en ik tijdens Pasen namelijk een lang weekend naar een B&B in Drenthe. Nog één keer samen weg en Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-60066853505412407802023-03-19T05:00:00.003+01:002023-03-28T14:50:28.479+02:00Chocolade-passievruchtslofOver niet al te lange tijd is het alweer Pasen. Vorig jaar heb ik mijn vriend met dit feest een groot plezier gedaan door eindelijk eens een advocaatslof voor hem te maken. Ook dit jaar zou hij niets liever willen, maar omdat ik door mijn zwangerschap geen alcohol mag nuttigen is dit voor nu echt een no go. Maar gelukkig kwam hij met deze chocolade-passievruchtslof ook al helemaal in Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-69266172765615931752023-03-05T05:00:00.001+01:002023-03-05T05:00:00.170+01:00Lente bokkenpootjes
En dan is het alweer maart, de maand van de lente (zowel meteorologisch als astronomisch). Geleidelijk wordt het warmer weer, blijft het langer licht, gaan de eerste bloemen weer bloeien en zie je binnenkort weer lammetjes in de wei huppelen. Ik heb er al helemaal zin in! Het is ook een periode waarin de voor mij echt winterse specerijen (zoals kaneel, anijs, gember en Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-9001041459330657372023-02-28T05:00:00.001+01:002023-02-28T05:00:00.176+01:00Chocolade-mokkataartjes met hazelnoten
Omdat ik op Facebook & Instagram behoorlijk wat bakkers, foodwriters en foodbloggers volg, word ik dagelijks overstelpt met foto’s van de meest uiteenlopende baksels. Bij een groot aantal scroll ik gewoon door, een aantal krijgen een like of hartje, maar van sommige foto’s krijg ik gewoon direct honger en zin om zelf in mijn keuken aan de slag te gaan. Zo ook van de Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-86456186805825662042023-02-19T05:00:00.001+01:002023-02-19T05:00:00.178+01:00Appel-kruimelkoekIs het een koek of is het cake? Toen ik met dit recept voor appel-kruimelkoek uit het magazine Landleven aan de slag ging was ik heel even in verwarring. Ze noemen het een koek, maar naar (mijn bescheiden) mening was ik toch echt een cake aan het maken. Maakt het wat uit hoor ik je wellicht denken? Nee, eigenlijk niet. Want het eindresultaat was zo onwijs lekker dat de naam er niet toe doet. Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-22133548489805096822023-02-12T05:00:00.002+01:002023-02-12T09:26:37.008+01:00Valentijnsvlaai Nog een paar dagen en dan is het weer zover: Valentijnsdag. Een jaarlijks terugkerende (commerciële) "feestdag" waar ik persoonlijk niet zo veel mee heb. Maar gelukkig is er dit jaar wel een goede reden voor een groot feest. Mijn schoonbroer is namelijk op Valentijnsdag jarig en dit jaar mag hij 40 kaarsjes uitblazen. 14 februari wordt deze keer dus een echte feestdag. Maar afgezien daarvanTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-35967295542848637902023-02-05T13:23:00.001+01:002023-02-05T13:29:29.174+01:00Chocoladetulband met pindakaas Dat ik veel spullen nodig zou hebben voor ons kleintje dat op komst is, was voor mij niets nieuws. Maar toch kreeg ik het een beetje benauwd na het zien van onze positieve zwangerschapstest. We wonen namelijk niet heel erg groot, en waar moet ik alles laten zonder dat ons huis er enorm vol van zou worden? De enige oplossing was een “grote schoonmaak”: we hebben allerlei spullen Tessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-42154870948477784602023-01-26T05:00:00.001+01:002023-01-26T05:00:00.165+01:00Mokka roomhoorntjesHet schijnt dat meer dan driekwart van de vrouwen tijdens de zwangerschap eetbuien en vreemde eetgewoonten heeft. Toch heb ik (nog) geen last van deze zogenoemde ‘cravings’. Ik kan geen voedsel of snack noemen waar ik nu ineens heel erg naar verlang (of meer naar verlang dan voor mijn zwangerschap). Mijn vriend daarentegen smeekte mij zowat om afgelopen weekend weer een keer roomhoorntjes teTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.com0