tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post7887172076894256128..comments2024-03-24T09:14:37.818+01:00Comments on Zoet & Verleidelijk: KoffietaartTessa Penningshttp://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-27734527354823311692016-07-04T15:48:32.408+02:002016-07-04T15:48:32.408+02:00Hoi Erik, jammer om te horen! Ik weet zeker dat he...Hoi Erik, jammer om te horen! Ik weet zeker dat het 250 g bloem moet zijn. Het is geen biscuitbeslag wat je maakt, maar genoise beslag (en ik heb het vaker gebruikt bij o.a. de vruchtentaart, de genoise met zomerfruit en de amandeltaart). Gelukkig is het uiteindelijk wel een lekkere taart geworden :) Groeten TessaTessa Penningshttps://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-4939006352940507242016-07-04T10:46:19.328+02:002016-07-04T10:46:19.328+02:00Hoi Tessa,
Ook bij mij: een compacte cake (1cm hoo...Hoi Tessa,<br />Ook bij mij: een compacte cake (1cm hoog) die onbruikbaar was. Als je klaar bent met het eimengsel, is het beslag nog mooi luchtig. Maar zodra je er zoveel bloem doorheen spatelt, verandert het binnen enkele seconden in een zware massa. Weet je zeker dat het 250 gr. bloem moet zijn? <br />Ik heb uiteindelijk een recept van standaard biscuitbeslag (met slechts 125 gr. bloem) Erik Rolfhttps://www.blogger.com/profile/10921970634431458878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-8393859011296216612015-08-17T11:40:54.092+02:002015-08-17T11:40:54.092+02:00Dankjewel voor je snelle reactie! Ik zal het binne...Dankjewel voor je snelle reactie! Ik zal het binnenkort opnieuw proberen met hulp van jouw tips. Ik denk dat het mengen inderdaad het probleem is geweest. Groetjes, MirjamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-87885531579784322912015-08-16T14:51:38.284+02:002015-08-16T14:51:38.284+02:00Hallo Mirjam, ik heb voor deze taart inderdaad all...Hallo Mirjam, ik heb voor deze taart inderdaad alleen patentbloem gebruikt en geen bakpoeder en/of zelfrijzend bakmeel. Wanneer je de bloem en de afgekoelde gesmolten boter aan de eiercrème toevoegt, spatel dan heel luchtig met lange halen: als je te lang spatelt of gaat roeren verlies je alle luchtigheid en wordt je cake heel compact van structuur. Zelf gebruik ik geen heteluchtoven, maar een Tessa Penningshttps://www.blogger.com/profile/12397178129656411018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8108373635944006860.post-7001209444678229862015-08-16T11:15:25.534+02:002015-08-16T11:15:25.534+02:00Hallo Tessa, ik wil je allereerst bedanken voor al...Hallo Tessa, ik wil je allereerst bedanken voor alle heerlijke recepten met de prachtige foto's. De chocolade-Guinness-taart was een groot succes. Nu heb ik de koffietaart gemaakt, maar die is helaas niet goed gelukt. De cake was erg compact en droog en kon niet al de koffiesiroop opnemen. Klopt het dat je gewone bloem gebruikt en geen bakpoeder hoeft toe te voegen of zelfrijzend bakmeel Anonymousnoreply@blogger.com