zondag 7 mei 2017

Chocolate chip mascarpone cookies

Chocolate chip mascarpone cookies
Verspilling van voedsel. Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden. Dus toen er een tijdje geleden een bakje met wat overgebleven mascarpone in de koelkast bleef staan, dwong ik mezelf op zoek te gaan naar een lekker recept waarin ik het zou kunnen verwerken. Weggooien is namelijk echt zonde. 

De keuze viel uiteindelijk op koekjes, chocolate chip koekjes om precies te zijn, misschien wel mijn meest favoriete koekje ever. En wat was het resultaat verrukkelijk. 

De mascarpone in het deeg zorgt voor een geweldige textuur, de koekjes zijn luchtiger dan je gewend bent en hebben bijna een cake-achtige consistentie. De chocolate chips (ik gebruikte hele kleine chocolade druppels) zorgen voor een fantastische bite en geweldige chocoladesmaak. 

Het maakt de koekjes een waar genot om in te bijten. Tip: als je geen chocolate chips in huis hebt of kunt vinden in de winkel, kun je ook pure chocolade grof hakken. 


Ingrediënten
  • 190 g bloem
  • 1 ½ tl maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g mascarpone
  • 75 g boter, zacht
  • 75 g kristalsuiker
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 ½ tl vanille-extract
  • 175 g chocolate chips
Extra nodig
Bakplaat, bakpapier, huishoudfolie
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 25 minuten oven, minstens 3 ½ uur wachten


  • Zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder boven een kom. Roer door elkaar met een garde.
  • Klop in een andere kom de mascarpone, boter, suikersoorten en het ei door elkaar, tot je een licht en luchtig mengsel hebt. 
  • Voeg het vanille-extract toe en klop dit er door. 
  • Voeg het bloemmengsel toe en klop dit er op lage snelheid door, of gebruik een spatel. Stop als alle bloem is opgenomen. 
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het deeg. 
  • Dek de kom af met huishoudfolie en plaats minstens 3 uur in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 12 porties (of meer, als je kleinere cookies wilt) en rol elke portie tot een balletje. 
  • Leg de balletjes met minstens 5 centimeter tussenruimte op de met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Bak de cookies in ca. 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. 
  • Laat de cookies 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen