zondag 9 april 2017

Marshmallow cookie cups

Marshmallow cookie cups
Nog precies één week en dan zal ik weer samen met mijn familie aanschuiven aan een feestelijk gedekte tafel voor een overheerlijke paasbrunch. 

En die brunch zal niet veel verschillen van voorgaande jaren: naast de beschilderde eieren zullen we verwend worden met een keur aan broodjes, heerlijk broodbeleg, versgeperst sinaasappelsap en een paasstol. Pasen is voor ons echt een feest dat om lekker eten draait. 

Het is voor mij dan ook de perfecte gelegenheid om mijn familie te verwennen met enkele heerlijke zoete lekkernijen. Dit betekent natuurlijk dat er een feestelijke paastaart op tafel zal verschijnen, maar ook wat andere zoetigheden, waaronder misschien deze marshmallow cookie cups. 

Verrukkelijke kleine zoete koekjes, licht krokant van buiten en zacht van binnen, gevuld met gesmolten mini marshmallows en versierd met kleine chocolade paaseitjes. Het is een onweerstaanbaar lekkere & feestelijke traktatie.


Ingrediënten
  • 115 g boter
  • 85 g fijne kristalsuiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 205 g bloem
  • ½ tl zuiveringszout
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • ½ tl vanille-extract
  • mini marshmallows 
  • mini chocolade (dragee) eitjes
Extra nodig
2 cupcakebakblikken voor mini cupcakes, huishoudfolie, deegroller
Tijd (ongeveer)
40 minuten bereiding, ca. 12 minuten oven, 90 minuten wachten


  • Smelt 115 g boter op laag vuur in een steelpan. 
  • Giet de gesmolten boter in een mengkom. Voeg, terwijl de boter nog heet is, 85 g fijne kristalsuiker en de lichtbruine basterdsuiker toe en mix op lage snelheid door elkaar, tot het goed gemengd is. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen. 
  • Zeef ondertussen de bloem, het zuiveringszout, het bakpoeder en het zout boven een andere kom. Roer deze ingrediënten met een garde door elkaar en zet apart. 
  • Voeg het ei toe aan het afgekoelde boter-suikermengsel en klop dit er goed door. 
  • Mix er het vanille-extract doorheen. 
  • Voeg het bloem-mengsel toe aan het boter-suikermengsel en mix door elkaar, tot alles goed gemengd is. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. 
  • Vet de cupcakebakblikken goed in met wat boter of bakspray. Plaats in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het deeg in 30 stukjes en rol elk stukje tot een balletje. 
  • Leg de balletjes in de holtes van de cupcakebakblikken. 
  • Bak de cookie cups in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar in de oven. 
  • Haal het bakblik uit de oven en druk meteen, met bijvoorbeeld de zijkant van een deegroller (het is handig als je deze bestuift met wat bloem), een holte in elke cookie cup. Draai een beetje rond zodat je een mooie ruime holte krijgt. 
  • Laat de cookies helemaal afkoelen in het bakblik en haal ze er dan uit (met behulp van een mes gaat dit heel gemakkelijk, of draai het bakblik om en tik ze eruit).
  • Verwarm je oven op 175°C.
  • Vul de holtes van de cookie cups met mini marshmallows. 
  • Plaats de cookie cups op een bakplaat en verwarm ze bovenin de voorverwarmde oven tot de marshmallows zacht zijn maar nog niet bruin kleuren. 
  • Haal de cookies cups uit de oven en druk meteen een paar mini chocolade paaseitjes in de zachte marshmallows. Tip: plaats niet teveel cookie cups tegelijk in de oven, de marshmallows koelen vrij snel af waardoor het moeilijker is er eitjes in te duwen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen