zondag 22 januari 2017

Butterscotch-karamelbrownies

Butterscotch-karamelbrownies
Brownies en karamel. Noem het gerust een match made in heaven. Mijn proefpanel was eind vorig jaar dan ook heel enthousiast toen ik ze brownie bites met gezouten karamel voorschotelde, maar toen ze recentelijk een hap van deze butterscotch-karamelbrownies namen waren ze helemaal lyrisch. Ik heb ze zelden zo gelukkig gezien na het eten van één van mijn chocoladebaksels. Maar ze zijn dan ook meer dan verrukkelijk. Ik zou ze iedere dag wel willen eten. 

De brownies zijn gemaakt met butterscotch chocolade en blokjes zachte karamel fudge, en na het bakken worden ze overgoten met een (gezouten) karamelsaus. Tijdens het bakken zal de fudge smelten en naar beneden zakken, waar hij voor een heerlijke chewy karamel bodem zorgt. De brownie zelf is heerlijk rijk van smaak, klef, kleverig en fudgy. 

De toevoeging van de karamelsaus zorgt voor net dat beetje extra. Dus wat ik eigenlijk wil zeggen: ga ze maken. Nu. Niet volgende week een keer. Niet morgen. Nu. Je zult er geen spijt van krijgen.   


Ingrediënten
  • 200 g boter, in blokjes
  • 200 g butterscotch chocolade
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 40 g cacaopoeder
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 g zachte karamel fudge
  • karamelsaus
Extra nodig
Brownievorm van ca. 23 x 23 cm, bakpapier
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, 30-35 minuten oven, 60 minuten wachten


  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier.
  • Snijd de zachte karamel fudge in kleine stukjes. Hak de chocolade grof. 
  • Smelt de boter en de grof gehakte chocolade au bain-marie. Laat het mengsel iets afkoelen.  
  • Zeef ondertussen boven een kom het cacaopoeder, de bloem en het bakpoeder. Roer door elkaar met een garde.
  • Roer de losgeklopte eieren door het bloemmengsel. 
  • Roer er vervolgens het gesmolten chocolademengsel door. 
  • Spatel de helft van de karamel fudge door het beslag. 
  • Giet het browniebeslag in de bakvorm en strooi er de resterende stukjes karamel fudge over. 
  • Bak de brownie ca. 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  • Laat de browniekoek afkoelen in de bakvorm.
  • Snijd voor het serveren in vierkantjes en serveer met karamelsaus.




Bron recept: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen