donderdag 15 september 2016

Skillet brownies

Skillet brownies
Brownies. Zachte, smeuïge en fudgy chocolade-bommetjes die uitstekend voor je humeur zijn. Misschien is het wel mijn meest favoriete comfort food. En gelukkig is dit baksel totaal niet seizoensgebonden, dus of de mussen nu uit de dakgoot vallen (zoals deze week) of dat het vriest dat het kraakt, er is geen excuus om deze lekkernij niet te maken. 

Eerder dit jaar experimenteerde ik met brownies uit een cupcakebakvorm, en ook deze keer heb ik de brownie-bakvorm in de kast laten staan. De ovenvaste koekenpannetjes (skillets) waren nu aan de beurt. En het resultaat is werkelijk fantastisch. In plaats van te moeten wachten totdat de brownie is afgekoeld zodat je hem aan kunt snijden, kun je meteen met je lepel beginnen te graven in je pannetje (nou ja, niet echt meteen, een klein beetje af laten koelen kan geen kwaad, je mond zal je dankbaar zijn). 

En zo’n hap warme brownie waar je tanden in wegzakken is echt pure verwennerij. Tip: het is ook erg lekker om wat karamelblokjes door het beslag te roeren.


Ingrediënten
  • 115 g boter
  • 160 g pure chocolade, grofgehakt
  • 2 eieren
  • 1 ½ tl vanille-extract
  • 100 g kristalsuiker
  • 35 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 45 g melkchocolade, grofgehakt
Extra nodig
4 mini-skillets (ovenvaste koekenpannetjes) van 12 centimeter doorsnee
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, 20-25 minuten oven, 30 minuten wachten


  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de boter en grofgehakte pure chocolade in een vuurvaste kom en smelt deze ingrediënten au bain-marie. 
  • Haal, wanneer de boter en chocolade gesmolten zijn, de kom van de pan en laat ongeveer 15 minuten afkoelen. 
  • Klop in een ruime kom de eieren samen met het vanille-extract en de kristalsuiker door elkaar. 
  • Roer het chocolade-mengsel erdoor tot alles goed gemengd is. 
  • Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Roer door elkaar met een garde. 
  • Voeg dit toe aan het chocolade-mengsel en roer door elkaar. 
  • Roer er de grofgehakte melkchocolade door. 
  • Verdeel het beslag over de skillets en plaats ze op een bakplaat.
  • Bak de brownies ongeveer 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  • Haal de skillets uit de oven en laat ze een heel klein beetje afkoelen. 
  • Serveer warm, eventueel met een bolletje ijs. 



1 opmerking:

  1. O men! Dit is echt waanzinnig lekker. Het water loopt in mn mond. Vooral dat ijs dat dan zo heerlijk smelt. Ik ga het een keertje maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen