zondag 4 september 2016

Nutella panna cotta

Nutella panna cotta
Nutella, ik kan er vaak geen genoeg van krijgen. Ik smeer het uit over m’n boterhammetjes en crackers, verwerk het in brownies / koekjes / taarten, doop er bananen in of schep het met een grote lepel direct uit de pot om het zo te eten. Het is een verleiding die moeilijk is te weerstaan. 

En als je dan een recept tegenkomt waarin die verleiding wordt verwerkt in één van je meest favoriete desserts, dan waan je jezelf voor even in de zevende hemel… 

Nutella panna cotta, van de naam alleen al loopt het water mij in de mond. Mmmm. Het is echt super eenvoudig om te maken en het resultaat is verrukkelijk. De panna cotta is romig, zijdezacht en heeft een volle hazelnoot- & Nutella-smaak. 


De Frangelico hazelnootlikeur geeft het dessert een extra kick, maar je kunt dit natuurlijk ook weglaten zodat de kleine smulpapen er eveneens van kunnen genieten. Tip: het is erg lekker om wat grofgehakte geroosterde hazelnoten bij de panna cotta te serveren.


Ingrediënten
  • 625 ml slagroom
  • 250 g Nutella
  • 2 ½ blaadje gelatine
  • 5 ½ el Frangelico hazelnootlikeur
Extra nodig
6 puddingvormpjes/timbaaltjes met elk 125 ml inhoud
Tijd (ongeveer)
20 minuten bereiding, minstens 6 uur wachten


  • Doe 500 ml slagroom samen met de Nutella en 2 el Frangelico hazelnootlikeur in een steelpan. Zet de pan op laag vuur. 
  • Breng het mengsel langzaam, onder af en toe roeren, aan de kook.
  • Week ondertussen de gelatine in koud water. 
  • Haal de pan van het vuur wanneer het mengsel aan de kook begint te komen (wanneer er aan de rand belletjes beginnen te vormen). 
  • Roer even door en giet het mengsel in een hittebestendige kan. Roer weer goed door.  
  • Knijp de gelatine goed uit en voeg deze al kloppend toe aan het roommengsel in de kan. Roer goed door, tot de gelatine is opgelost. 
  • Schenk het mengsel in de vormpjes, en klop tussendoor het mengsel elke keer weer even door. 
  • Plaats de vormpjes minstens 6 uur, maar liever tot de volgende dag, in de koelkast tot de panna cotta’s zijn opgesteven. 
  • Klop 125 ml slagroom samen met 2 ½ el Frangelico hazelnootlikeur stevig. 
  • Ga voor het storten met een dun mesje langs de rand van elke panna cotta om ze los te snijden van het vormpje. 
  • Dompel de vormpjes aan de buitenkant een paar seconden in warm/heet water. Stort elke panna cotta op een bordje.
  • Serveer de panna cotta’s met de Frangelico-room. 





Bron recept: Nigella Lawson, Nigellissima.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie foto, en vast ook heel lekker allemaal. Daarom ga ik binnenkort het recept uitproberen

    Mies

    BeantwoordenVerwijderen