donderdag 3 januari 2013

Kokosmakronen

Kokosmakronen
Kokosmakronen zijn een lekkernij waar ik mijn hele leven al dol op ben. Toch kwam ik er recentelijk pas achter dat deze heerlijk zoete koekjes verrassend simpel en vrij snel zelf te maken zijn. 

In het Gebak Kookboek van Blue Band vond ik een verrukkelijk recept. Het resultaat is een geurig kokoskoekje met een zachte binnenkant en een knapperige buitenkant: precies zoals een kokosmakroon hoort te zijn. 

Ze kunnen geserveerd worden bij de koffie, maar ze passen ook perfect als afsluiting van een etentje.

Tip: gebruik geraspte en geen gedroogde kokos, anders kun je fluiten naar die zoete, geurige smeuïgheid. 


Ingrediënten
  • 125 g geraspte kokos
  • 2 eiwitten
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • ouwel (eetpapier)
Extra nodig
Bakplaat
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, ca. 25-30 minuten oven, 15 minuten wachten

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Klop in een kom de 2 eiwitten heel stijf. 
  • Spatel er de geraspte kokos door.
  • Voeg de suikersoorten en citroensap toe en spatel alles door elkaar. 
  • Bekleed een bakplaat met ouwel. 
  • Schep 12 hoopjes op de ouwel, met een tussenruimte van 5 centimeter. Druk ze een beetje aan. De hoopjes zien er het mooiste uit als ze halfrond zijn.
  • Bak de makronen in ongeveer 25-30 minuten gaar, of tot ze hier en daar een beetje goudkleurig beginnen te worden. 
  • Laat de koekjes afkoelen en breek de ouwel rondom de makronen af.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen