donderdag 22 november 2012

Sinterklaascupcakes

Sinterklaascupcakes
Banketletters, speculaas, taaitaai en strooigoed,
Zie je momenteel in de winkels in overvloed. 
Maar in deze gezellige Sinterklaastijd
Heb ik ook zin in een ander soort zoetigheid. 
Dankzij de Bakpiet had ik snel een lekker recept te pakken,
En kon ik deze heerlijke sinterklaascupcakes bakken. 
Ik bak nooit voor mezelf alleen, maar juist voor velen
En deze cupcakes zijn ideaal om met anderen te delen.
Ik heb ze met veel liefde bereid,
En ze zijn zo klaar, in een mum van tijd. 
Ze zullen het Sinterklaasfeest ook zeker opleuken,
Dus ren maar gauw naar de winkel en ga aan de slag in je keuken.

Ingrediënten
  • 125 g roomboter
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel amandel-extract
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 125 g boter
  • 125 g poedersuiker
  • 12 kruidnoten
Extra nodig
12 papieren cupcakevormpjes, 1 cupcake bakblik voor 12 cupcakes (of 2 cupcake bakblikken voor 6 cupcakes), spuitzak 
Tijd (ongeveer)
30 minuten bereiding, 20 minuten oven, 45 minuten wachten

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de roomboter met de basterdsuiker en een halve theelepel amandel-extract tot een romige, bruine massa. 
  • Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste is opgenomen.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, 3 eetlepels volle melk en 1 ½ eetlepel speculaaskruiden toe. Blijf kloppen totdat je geen sporen meer ziet van het zelfrijzend bakmeel. 
  • Zet de cupcake-vormpjes in het bakblik. Vul de vormpjes tot ongeveer ¾ met het deeg.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. 
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze nog ongeveer vijf minuten in het bakblik staan. Plaats ze dan op een rooster om verder af te koelen.
  • Laat de cupcakes helemaal koud worden. Maak terwijl de cupcakes afkoelen de topping.
  • Snijd de boter in blokjes en mix deze in ongeveer 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix nog een aantal minuten door tot een mooie crème. 
  • Voeg 1 eetlepel volle melk toe en mix goed door. 
  • Voeg ten slotte ½ theelepel amandelextract en ½ eetlepel speculaaskruiden toe en mix nog een paar seconden goed door. 
  • Doe de speculaas-amandel-botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes.
  • Plaats op elk toefje crème een kruidnoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen