dinsdag 16 oktober 2012

Jamkoekjes

Jamkoekjes
Voor veel mensen behoren koekjes tot de eerste dingen die we leren bakken als we nog klein zijn. Een recept voor makkelijke koekjes, waaraan weinig kan mislukken, is daarom ook onmisbaar voor elke beginnende thuisbakker. 

Dat een makkelijk recept ook heel lekker kan zijn, bewijzen deze jamkoekjes. Het recept komt uit Marie Claire Tasty van Michele Cranston. Er zijn veel recepten voor jamkoekjes in omloop, maar het speciale aan dit recept van Cranston is dat er kaneel in verwerkt wordt: een naar mijn mening onmisbare smaakmaker voor dit koekje.

De vrolijk gekleurde zachte jamvulling maakt deze koekjes een genot om in te bijten. De koektrommel is dan ook binnen een mum van tijd leeg!


Ingrediënten
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 6 eetlepels bloem
  • 75 g zachte boter
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei, losgeroerd
  • Jam naar keuze
Extra nodig
bakplaat bekleed met bakpapier
Tijd (ongeveer)
30 minuten bereiding, 12-14 minuten oven, 15 minuten wachten

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef het bakmeel met de kaneel en de bloem boven een kom en roer dit even door elkaar. Klop in een andere kom de boter met de suiker romig en klop er geleidelijk het ei door.
  • Klop vervolgens de gezeefde ingrediënten geleidelijk door het botermengsel.
  • Rol ongeveer een theelepel van dit beslag tot een balletje en leg dit op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog meer balletjes. Leg de balletjes niet te dicht naast elkaar. 
  • Duw een schone pink of wijsvinger in wat bloem en druk vervolgens een diep kuiltje in elk balletje. Roer de jam los in een schaaltje en schep in elk kuiltje wat jam.
  • Bak de koekjes in ca. 12-14 minuten gaar.

2 opmerkingen:

  1. Een geweldig lekker koekje Tessa!! Mijn koektrommel ziet er uit om te smullen.
    Succes met je bak talent.
    Groetjes van Heleen

    BeantwoordenVerwijderen