Gestoofd Fruit

Gestoofd fruit
 
 

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een voorkeur voor zuur meer fruit eten dan mensen die aangeven meer van zoet te houden.* Ik kom blijkbaar van een andere planeet, want ik eet veel fruit én ben een echte zoetekauw. Nu heb ik een heerlijk simpel en eenvoudig te bereiden recept gevonden met fruit, dat geen liefhebber van zoet kan weerstaan. Het recept komt uit het tijdschrift Tip (nr. 3 2005). En geloof mij maar: dit recept voor gestoofd fruit maakt een zeer verleidelijk nagerecht. Wat yoghurt, slagroom of zelfs een bolletje ijs erbij, en je hebt de hemel op je bordje liggen. Zorg er wel voor dat het fruit dat je gebruikt niet gebutst is. 

Handige tip: het fruit kan een dag van tevoren worden bereid en in de siroop in de koelkast worden bewaard.

*(Dit bericht is terug te vinden op: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuws/8583/zuurpruim-eet-meer-fruit-dan-zoetekauw)


Ingrediënten
2 dl grenadinesiroop
15 g kristalsuiker
1 vanillestokje, opengesneden
4 stevige, harde handperen
3 stevige handappels
3 pruimen
1 dl citroensap, versgeperst
Extra nodig
ruime kookpan, schuimspaan
Tijd (ongeveer)
15 minuten bereiding, 30 minuten koken, 180 minuten afkoelen

Werkwijze

  • Schil de handperen en snijd elke peer (van boven naar beneden) in vier delen, waarna je het klokhuis verwijdert. Besprenkel de peren direct na het schillen met het citroensap.
  • Meng in de ruime kookpan de grenadinesiroop, 4 ½ dl lauw water, de suiker en het vanillestokje. Breng dit onder af en toe roeren aan de kook.
  • Leg de peren in de siroop en kook ze in ca. 20-30 minuten zachtjes gaar. De kooktijd is afhankelijk van de rijpheid van de peren: hoe harder de peer, hoe langer de kooktijd.
  • Schil ondertussen de appels, snijd deze in vier parten en verwijder de klokhuizen. Leg de appels na ongeveer 10-15 minuten bij de peren in de pan. Schep ze voorzichtig om en laat ze zachtjes meekoken met de peren.
  • Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Schep de pruimen voorzichtig door het gestoofde fruit en laat ze de laatste twee minuten van de kooktijd meekoken.
  • Schep het fruit heel voorzichtig met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Schenk er vervolgens de siroop uit de pan over.
  • Laat het fruit en de siroop afkoelen.
  • Serveer.





Reacties